Rett før jul sendte Marie en søknad til Kongsberg Gruppen, og det tok ikke lang tid før hun fikk tilsendt en mail vedlagt en kontrakt tilbake.

- Wow, dette gikk fort, var det første jeg tenkte. Og jeg var egentlig klar for å takke ja til tilbudet med en gang, forteller Marie og legger til at hun søkte på jobben fordi hun kjente godt til hva Kongsberg Gruppen jobber for og med, i tillegg til at de ønsket seg studenter som søkere.  

Populært prosjekt

«LocalHawk» er et av de mest populære prosjektene Kongsberg Gruppen har å tilby og fikk hele 449 søknader, Marie var en av de 17 som kom gjennom nåløyet.

– Det er veldig smigrende å ha blitt valgt ut blant så mange søkere, og til et så populært prosjekt i tillegg, forteller Marie. Til daglig studerer hun master i kybernetikk og robotikk ved NTNU i Trondheim.- Jeg er ferdig med tre år, så jeg har to igjen, forteller hun til Moss Avis.  

– Studentene får spennende og relevante utfordringer gjennom sine åtte uker med konkrete og reelle prosjekter og oppgaver hvor de følges opp tett av våre teknologer. Vi lærer en hel del av deres ferske kunnskap og andre måter å tilnærme seg teknologiske problemstillinger på. Det er gøy og inspirerende å se hvordan de utfordrer oss, sier Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberg Gruppen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Torleif Anstensrud fikk sommerjobb som flyutvikler

Rekord mange kvinner

– At så mange talenter ser til Kongsberg Gruppen for en relevant sommerjobb er vi veldig glade for. I tillegg er det veldig gledelig at kvinneandelen fortsetter å øke, og at nesten annenhver sommerstudent i år er kvinne. Vi har tro på at mangfold gir økt verdiskapning og vil være med på å motivere enda flere kvinner til å velge teknologiorienterte studieretninger. En sommerjobb hvor man kan få prøve ut teorien i praksis er et viktig tiltak til å motivere til å stå på gjennom studiene, sier Håøy.  

– Så langt i prosjektet har jeg jobbet mye med bildebehandling, det er veldig gøy å få friheten til å utforske litt og å få være med på utviklingen. Jeg sitter å har det gøy på jobb, avslutter Marie.