Fargerik festdag i Son

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I år endte toget i Son opp på torvet og der ble det fest og moro for store og små.

DEL

Der ønsket også lederen i årets 17. mai-komité i Son, Annie Korsmo, velkommen. Hun kunne by på en rikholdig program med blant annet lokale musikanter og taler fra både ordføreren og elevrådet ved Grevlingen skole.

Men først ute var ordfører Tom Anders Ludvigsen. Han gratulerte alle med dagen og var opptatt av at vi alle må bli mer rause.

– Vi må være mer rause i forhold til våre medmennesker. Vi må rett og slett ta mer vare på hverandre. Dette handler både om vår nasjonsfølelse og vår sonsfølelse. Vi må være inkluderende, sa Ludvigsen.

Han pekte på at 17. mai er minner.

– Nasjonaldagen er både farger og lyder. Det er minner om hylende russ, hornorkester og vår, påpekte ordføreren.

Flagg og fjord: Flaggene vaiet i sentrum av badebyen.

Flagg og fjord: Flaggene vaiet i sentrum av badebyen.

Fredens dag

Men han var også innom nasjonaldagen som fredens dag. Det var også Pål Engeseth som holdt talen under det tradisjonelle arrangementet i Minneparken litt tidligere på dagen. Der var det kransenedleggelse ved minnesmerket for de falne i Son under krigen.

– I lille Son var det fem som falt for sitt land. Det var to militære og tre sjøfolk i handelsflåten, forklarte Engeseth.

– Derfor må kampen for fred, frihet og demokrati stå sentralt i Norge også i tiden fremover. Vi må stå samlet i den kampen. La oss sammen sørge for at Norge forblir et demokratisk land, avsluttet Engeseth.

Se bildene fra 17.mai-feiringen i Son (krever innlogging):

Artikkeltags