I dag dukket Aps statsministerkandidat Jonas Gahr Støre opp på tennisbanen i Sigurd Stenes vei i Son. Der møtte han klubbens veteran, Nelly Jacobsen, og de to fant tonen både på og utenfor banen.  

Men Jonas Gahr Støre lovet også  at Ap vil satse en milliard på en styrking av tilbudet til de gamle.

Storstilt eldresatsing

- Disse pengene skal vi bruke på økt velferdsteknologi. I tillegg vil vi bruke penger på 16 andre prioriterte områder i en kvalitetsreform for de eldre. Dette er blant annet viktig for at flest mulig skal få bo hjemme så lenge som mulig, fremholdt Jonas Gahr Støre.

- Ap lederen poengterte at forebygging og tidlig innsats er avgjørende for en kursendring på dette området.

- Dette betyr rett og slett en bedre folkehelse for våre gamle. Men vi skal ikke fortelle folk rundt omkring i Norges land hvordan dette skal gjøres. Det overlater vi til kommunene, som vet hvor skoen trykker.

Norgesmester 18 ganger

På det flotte anlegget til Son Tennisklubb møtte Ap toppen klubbens spreke old girls spiller, Nelly Jacobsen. Hun er norgesmester hele 18 ganger og et strålende eksempel på hvordan man holder seg i form med trening i godt voksen alder.

Hun deler Ap lederens tanker om at man også selv har et ansvar for å holde seg i form i voksen alder.

Fant tonen med Nelly

- Det er viktig med fysisk aktivitet. Jeg vil oppfordre folk til å prøve tennis selv. Det er en idrett man kan holde på med i mange år, forklarte Nelly Jacobsen.

På vei ut på banen ble Jonas Gahr Støre stoppet av Nellys lagkamerat, Inger Myrvold, med følgende beskjed. – Du skjønner at vi må heie på Nelly nå – og det hadde Ap lederen ingen problemer med.

Jonas  på hæla

Og Nelly Jacobsen gikk friskt ut med knallharde forhandslag og susende server, som fikk Jonas på hæla i starten på matchen. Men det var tydelig at Ap lederen har spilt tennis før og etter hvert satt slagene bedre.

 Dette var gøy, sa Jonas Gahr Støre, da han fikk inn et godt backhandslag på Nelly – som måtte se langt etter ballen. Men det var tydelig at veteranen fra Son Tennisklubb hadde den beste teknikken og prikket inn ballene langs grunnlinjen.

Ap med kjælighetsgaranti

Etter oppvisningskampen stilte de to opp til fotografering og en liten prat med pressen.

Her fortalte Jonas om Aps såkalte kjærlighetsgaranti for eldre.

- Vi ønsker å innføre en slik garanti for å sikre at ektepar og samboere kan bo sammen på sykehjem. Det er hjerteskjærende å se at eldre par blir skilt når de blir så gamle at de må på en institusjon. Fra Aps side vil vi sikre at eldre par slipper dette, avsluttet Jonas Gahr Støre, som ikke tok tenniskampen så alvorlig - men nok vant noen nye stemmer - og det var det viktigste.