Midt på sommeren åpnet han restauranten Bryggerhuset på kaifronten. Nå skal 31 ulike sushiretter i bygget bak friste folk fra både Son og omegn, og Joakim er optimist.
– Det bør være marked for en slik restaurant i Son. Den forrige sluttet for om lag to år siden og jeg vet folk har ventet på en ny. Folk kjøper sushi i både Oslo og Moss, hevder Joakim Korell.
Han venter stadig på den ypperste kokkeekspertise fra London og går ut med noe begrensede åpningstider i starten.
– De vil bli utvidet etter hvert.
– Hva står på menyen din?
– Der står det 31 ulike sushiretter foreløpig. Jeg vil presisere at dette er en totalt rendyrket sushirestaurant, her selger vi absolutt ikke noe annet.
– Store og små porsjoner?
– Ja, alt fra to enkle biter til en som ikke er så sulten og opp til familiebrett med inntil 50 biter.
Korell forteller at oppmøte av spisegjester den aller første helgen var forholdsvis bra og ser for seg økt omsetning når alle i staben er på plass.
– Et godt personal du kan stole på, er det viktigste i denne bransjen, hevder han.
– Hvem besøker dere for å få seg et måltid rå fisk?
– Absolutt alle aldersgrupper. I helgen mener jeg det var overvekt av folk over femti år, sier Joakim Korell, hardt satsende svenske som nå driver to ulike spisesteder i sentrum av Son.