Youtuber Ellen (17) fra Moss er nominert til prestisjepris

Ellen Aabol er nominert sammen med Dennis Vareide, Malin Nesvoll og Piateed i klassen for «årets meningsbærere».

Ellen Aabol er nominert sammen med Dennis Vareide, Malin Nesvoll og Piateed i klassen for «årets meningsbærere». Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Youtuber Ellen Aabol (17) fra Moss er nominerte til prisen som «årets meningsbærer» under Gullsnutten 2018.

DEL

Gullsnutten er en prisutdeling som hyller norske youtubere. I en direktesending fra Store Studio på Marienlyst lørdag 14. april skal 32 nominerte bli til åtte vinnere. Som tidligere år har det blitt avholdt en åpen nominasjonsrunde før juryen har valgt ut de fire nominerte i hver kategori.

For Ellen er det langt ifra noe nytt å stå i rampelyset. Allerede som 12-åring debuterte hun som skuespiller i NRK-serien «Barda» og to år senere var hun med i Melodi Grand Prix Junior.

– Jeg begynte med YouTube i 2013. Jeg så på youtubere fra andre land og tenkte at oi, det hadde vært gøy å prøve. Jeg begynte med å legge ut sangvideoer, og etter hvert la jeg ut alt mulig annet også, fortalte hun til Moss Avis i fjor høst. Da hadde hun hele 27.000 følgere på sin Youtube-kanal.

Positivitet

Hun mener YouTube og sosiale medier blir som en online dagbok.

– Det blir veldig personlig og ekte. Det kan til tide være skummelt å legge ut personlige ting. Men jeg tenker at det er bra så lenge man tenker gjennom hva man gjør og ikke angriper noen eller sårer noen.

Selv om hun lager videoer med mange ulike temaer, forteller hun at You Tube-virksomheten og musikken henger tett sammen. Hun har en helt klar målsetting med det hun gjør: 
– Jeg ønsker å spre positivitet og et viktig budskap. Hovedmålet er å kunne gjøre en forskjell, sier 17-åringen som mener det er viktig med påminnelser om hvor heldige vi er.

Hun er nominert sammen med Dennis Vareide, Malin Nesvoll og Piateed i klassen for «årets meningsbærere», opplyser NRK.

Artikkeltags