Gleden av det skrevne ord, innbundet eller i paperback- form, lever i beste velgående.

Kanskje litt utenfor allfarvei, men i Møllebyen kan litteraturforvalteren House og Foundation glede seg over de tre første årene og brette opp ermene for flere.

-Vi gleder oss til neste års utfordringer med et ambisiøst program, sier Ann Kristin Aas. Rundt henne strømmer gjestene til. Jonny Halberg, Hedda Robertsen og Simon Stranger skal lese tekster, Oslobandet Impossible avslutter festen lenge etter at Moss Avis’ utsendte tok kvelden.

-Vi har jobbet hardt for å komme hit vi er i dag, sier Martin Sørhaug. Han har vært med fra starten og sett stedet utvikle seg til noe mer enn en nisje for de få.

Det lille ekstra

House of Foundation vil i løpet av neste år avvikle fire forskjellige ustillingsperioder. Åtte kunstnere skal bidra med sitt for å gi veggene bak selve bokhandelen, det lille ekstra. I dag markerer man også avslutningen på utstillingsperioden som har vært.

-Vi er heller ikke så snevre som enkelte kanskje vil tro, sier Aas og legger til at også de yngste kan lete etter tilpasset litteratur.

-Det hører også med at vi i alle de årene vi har eksistert har hatt stor glede av huseier som virkelig har gitt oss muligheten til å klare en rekke utfordringer. Vi har mye å takke Widar Salbuvik for, sier Ann Kristin Aas.