Mer VM-trøbbel for NRK

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Seerne gikk glipp av to mål mellom Argentina og Island.

DEL

Det var under første omgang av oppgjøret mellom Lionel Messis Argentina og vårt nabofolk fra Island at NRK-seere på nett og app klaget over at statskanalens nett-tv ikke fungerte.

Over flere minutter i første omgang rapporterte seerne, blant annet den tidligere eliteserieprofilen Lars Kristian Eriksen, om at tilbudet ikke fungerte.

«Kun hos meg at NRK-appen streiker?» spør Eriksen, og får svar fra flere Twitter-brukere om at de opplever samme feil.

Feilen oppsto før Argentina gikk opp i ledelsen, og nett-seerne fikk heller ikke se at Island utlignet mot fotballstormakten noen minutter etterpå.

35 minutter ut i omgangen kommer NRK Sport med en oppdatering på Twitter, der de forklarer at feilen er ekstern.

«Kjære alle som opplever at streamen er nede. Feilen er funnet, den ligger eksternt, vi jobber på spreng for å få fiksa det. Dette er altså ikke noe vi råder over, men vi beklager dette på det sterkeste!» skriver statskanalen på mikrobloggtjenesten.

- Veldig, veldig beklagelig

Men når Nettavisen snakker med kommunikasjonssjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud idet første omgang er på overtid, har hun ingen gode svar på hva som har skjedd.

- Vi beklager jo sterkt. Dette har skjedd nylig, og vi beklager overfor seerne. Akkurat nå er alle mann på dekk for å se hvor feilen ligger og for å få rettet den så raskt som mulig, sier hun.

- Hvordan kan dette skje under det som er sommerens store tv-høydepunkt for mange?

- Det skal ikke være sånn, og det er veldig, veldig beklagelig, svarer Ebeltoft-Skaugrud.

Trøbbel også i åpningskampen

Også under VMs åpningskamp mellom Russland og Saudi-Arabia opplevde NRK trøbbel med signalene, da bildene som ble sendt ikke var i spesielt god oppløsning.

I sosiale medier var det en rekke seere som klager på at NRKs VM-sending har blitt vist i dårlig oppløsning og ikke i «high definition» (HD) som TV-seere etter hvert har blitt vant med i 2018.

Artikkeltags