På dagens 20-kilometer med skibytte hang Jørgen Lippert godt med på de første ti kilometerne i klassisk stil. Han vekslet som nummer åtte, 9 sekunder bak teten. Rennet gikk i vanskelige og tunge forhold i tett snøvær, og det var flere i teten som fikk det tung og falt bakover i feltet på fristildelen av rennet.

Etterhvert dro nordmannen Harald Østberg Amundsen ifra resten av feltet. Nordmannen Jon Rolf Skamo Hope ble liggende på en like sikker annenplass. Lippert lå på 5. - 6. plass store deler av klassisk-distansen - hele tiden med bronsemedalje innen rekkevidde.

Den siste kilometeren kjempet Lippert med en russer og en tysker om tredjeplassen. Den duellen avgjorde Jørgen Lippert og trøskenløperen sørget for trippel norsk på 20-kilometeren i junior-VM.

Bronse på 10 kilometer

Trøsken-løperen har hatt et godt junior-VM i Sveits. Tirsdag ble det bronse på 10 kilometer klassisk intervallstart. Søndag tok han sølv på fristil som gikk i , med br

Jørgen Lippert startet som som en joker som nummer 81 på 10-kilometeren tirsdag.

Det skulle vise seg at han var den av «kanonene» som startet først. Ved alle passeringene underveis i løypa var 19-åringen raskest av dem som hadde passert. Etter hvert skulle det utvikle seg til å bli en knallhard bronsekamp, etter som nordmannen Jon Rolf Skamo Hope og russeren Sergey Adashev stakk fra i tet.

For en mann! Og for en klubb! 

De siste kilometerne gikk Lippert raskere enn de aller fleste. Kun gullvinner Jon Rolf Skamo Hope gikk fortere. For eksempel gikk Trøsken-gutten seks sekunder raskere venn russeren Sergey Adashev, som mistet gullet til Jon Rolf Skamo Hope på de siste 1,9 kilometerne.

Fantastisk start søndag

Søndag var Lippert fattige ti hundredeler fra gullet på sprinten i junior-VM i Sveits. Han sikret en flott sølvmedalje.

Jens Arne Svartedal om Lipperts sølvmedalje: – Utrolig artig og veldig sterkt 

I spirnten imponerte Jørgen Lipert stort både i prologoen, kvartfinalen, semifinalen og finalen. Med iskald taktisk beregning, la han seg bakerst i feltet fra start, rykket i en av de bratte motbakkene og var bunnsolid i spurten.

I finalen så det ut som han skulle ta igjen franske Tom Mancini på de siste meyterne, men dessverre skildte det 0,10 sekund i italienerens favør på målstreken.

Inn på oppløpet hadde han full kontroll, og han seilet over målstreken til andreplass og soleklar finaleplass etter en imponerende semifinale. Valerio Grond fra Sveits vant heatet, 0,35 sekunder foran Lippert.