- Mange går på do i skogen

ulie Stabell, Kamilla Haslevang og Loke Løkling kan ikke forstå at det er lov å kreve at elevene skal være på skolen når det er så møkkete. Vaskepersonalet på Ekholt ungdomsskole er i streik

ulie Stabell, Kamilla Haslevang og Loke Løkling kan ikke forstå at det er lov å kreve at elevene skal være på skolen når det er så møkkete. Vaskepersonalet på Ekholt ungdomsskole er i streik Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Flere av elevene på Ekholt ungdomsskole velger nå å gå på do i skogen istedet for på skolen. - Det lukter tiss overalt, og det er møkkete, sier de. Nå ønsker de ikke å gå på skolen mandag om det fortsetter slik.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

De er opprørte over at ikke også deres skole skal stenges hvis streiken fortsetter. Skitten og søppelet og lukten gjør det for ille å være på skolen, mener de. Fungerende rektor Karianne Utne Eliassen avviser at det er så ille.

– Jeg vasket selv alle doene torsdag ettermiddag, sier hun.

Tisselukt

– Vaskepersonalet har ikke vasket siden tirsdag hevder ungdommene på sin side. De mener at doene flyter over med papir og søppel. Eliassen mener at de overdriver.

Men tiendeklassingene Julie Stabell, Kamilla Haslevang og Loke Løkling reagerer sterkt på forholdene.

– Det er helt forferdelig å være der. I dag har jeg ringt til Elevorganisasjonen for å undersøke om det virkelig er lov til å la oss gå på skolen når det er så skitten, sier Stabell, som er vararepresentant i elevrådet.

Men skolen har visst ikke anledning til å stenge selv om forholdene er som de er. Det kan de ikke forstå.

– Du kjenner at det er sånn tett, støvete luft og det lukter tiss overalt, sier Kamilla Haslevang.

Gå på do i skogen

– Det er jo sånn nå at vi må gå på do i skogen, og det er ikke akkurat noe vi har lyst til, så vi jentene prøver å ikke drikke da, sier Stabell.

– Du kjenner lukta helt opp til klasserommet og elever med astma har hatt vanskeligheter med å puste fordi det var støvete, sier Loke Løkling.


– Jeg hadde gått på do der selv, sier hun. Men hun innrømmer at renholdet ikke har vært tilfredsstillende.

– At det er støvete luft er nok riktig. Men det er og fordi det er mye pollen, sier hun.

Artikkeltags