I tillegg til å gjennomføre stadig drøyere sykkeletapper rundt og rundt Larkollen, konkurrerte Øyvind Haug og Kristoffer Lavik i fjor om hvem som kunne løpe lengst.

- Det tok helt av, og endte opp med at han vant og jeg måtte gi tapt. I år snakket vi om å gjøre ting sammen i stedet. Vi er litt gærne begge to, forteller Lavik.

Han klarte imidlertid ikke å motstå fristelsen til å gi Haug nok en utfordring i år.

- En dag fant jeg ut at jeg ville løpe rundt kjøpesenteret hvor jeg jobbet. Men jeg glemte treningstøyet, og på vei hjem fant jeg ut at jeg ville løpe rundt huset i stedet, forteller han.

Han ga seg etter 300 runder rundt huset, eller en halvmaraton, og tok sjansen på at kompisen ikke kunne matche.

- Så tagget jeg Øyvind på facebook og skrev at nå er det din tur. Jeg trodde ikke han var like koko, men dessverre svarte han ganske fort med å løpe det dobbelte, forteller Lavik.

Maratonløpet ble omtalt i både Moss Avis og flere andre medier.

LES OGSÅ: Øyvind Haug løp maraton, rundt (og rundt, og rundt) sitt eget hus!

- Ikke konkurranse

Lavik har så langt ikke tatt igjen.

- Da må jeg tenke ut noe nytt, det måtte være noe helt annet. Han slår meg uansett.

I mellomtiden er de imidlertid klar til å gjennomføre en aldri så liten kraftanstrengelse sammen. Etter maratonløpet rundt huset sitt, ble Haug intervjuet på God Morgen Norge på TV2. Og så kom utfordringen om å løpe maraton rundt en bil på direktesendt TV.

- Øyvind ringte meg og spurte om jeg hadde lyst, og jeg sa at selvfølgelig må vi det. Men jeg vet jo ikke om det går, sier Lavik dagen før de to skal i ilden på Aker Brygge klokken åtte onsdag morgen.

De har allerede testet en gang med en halvmaraton, eller 400 runder rundt en bil. I morgen er det snakk om ganske nøyaktig 844 runder - eller altså 42,2 kilometer.

- Vi har satt oss som mål å gjennomføre på maks fire og en halv time. Vi skal løpe i ti kilometer i timen, på hver vår side av bilen, og vi prøver å avslutte likt. Så det blir ikke noen konkurranse denne gangen, sier Lavik som ikke kjenner til at dette har vært gjort før. Dermed kunne det ligge an til en Guinness rekord, men på grunn av omfattende prosedyrer har de ikke søkt om å gjøre et offisielt rekordforsøk.

 

- Artig å prøve noe nytt

Banen blir på rundt 50 meter, og går i en oval sirkel rundt bilen.

- Ellers hadde det ikke gått, runden er forsåvidt liten nok.

Denne gangen må de belage seg på et litt større publikum enn normalt både på TV-skjermen og på Aker Brygge.

- Man må bare lukke ute det rundt seg og være i en egen boble, sier Lavik, og fortsetter:

- Jeg kan ikke akkurat si at jeg gleder meg. Det er kanskje noe av det mest "koko" vi har gjort noen sinne. Men det blir gøy å prøve og det skal gå! Om jeg så må gå, så skal vi få til dette her.

Å løpe maratondistanser er imidlertid ikke noe nytt.

- Jeg løp Oslotrippelen nå nettopp og fullførte. Jeg er vant med lange distanser, men dette er helt annerledes. Det er artig å prøve noe nytt, sier han.

Alt av sponsing går til Aktiv mot kreft.