Gå til sidens hovedinnhold

Stor konkurranse på små hjul

Moss Free Skate er et samarbeid mellom Moss Frikirke og Moss Skateboard Klubb. Se litt av hva som stod på programmet 6. september 2014.

Artikkelen er over 6 år gammel

Lørdag er det klart for Moss Free Skate 2015.

Skateparken på Myra har blitt et populært samlingssted for skatere i alle aldre, og i morgen er det klart for den tredje utgaven av Moss Free Skate. Det vil si: dersom været tillater det. Blir det regn må arrangementet utsettes til neste helg, men foreløpig ser værgudene ut til å være på skaternes side. I tillegg til konkurranser i ulike klasser, blir det både rodeo okse, gladiatorkamp og sumobryting. Arrangørene setter også opp en stor vegg hvor man kan prøve seg som grafittikunstner og lære triks av en proff.

– Det er et stort arrangement. Vi holder på fra klokken ti til syv, så det blir en lang dag, sier Roy Sætre Khantatat i Moss Frikirke, som står bak arrangementet i samarbeid med Moss Skateboard Klubb.

Satser på jentene

Påmeldingen til konkurransene skjer på stedet samme dag, så han tør ikke å spå hvor mange deltakere det blir.

– Men i fjor hadde vi 94 starter, forteller han.

I år blir det egen konkurranse for jentene, og håpet er at dette vil trigge flere jenter til å delta. Frikirken er hovedsponsor, men også mange andre sponsorer har bidratt med blant annet et stort antall premier og give-aways. I tillegg er et stort apparat med frivillige engasjert i avviklingen av arrangementet som er gratis både for deltakere og publikum.

Moss Skateboard Klubb består foreløpig av en lukket facebookgruppe med rundt 320 medlemmer.

– Men etter konkurransen vil vi gå igang med å stifte klubben formelt, forteller leder Eirik Falck Sæther.

Trangt

Klubben har eksistert i 4-5 år, og medlemmene var sentrale i utviklingen av skateparken som åpnet i 2012.

– Men på fine sommerdager blir det fullt der, sier Sæther, som opplever at banen allerede er litt liten i forhold til populariteten. I tillegg er skaterne avhengig av tørr bakke. Så det neste målet er å få på plass et helårstilbud. Drømmen er en innendørs arena for både skateboard, scooter, bmx og rollerblades, og medlemmene er allerede igang med å undersøke mulighetene på Verket. Sæther er ikke i tvil om at det er viktig å ha et alternativ også for de ungdommene som ikke driver med organisert idrett, og han opplever at skatemiljøet er veldig positivt.

– Det er et inkluderende miljø hvor alle er velkommen.

Klikk på hovedbildet for å se reportasjen fra fjorårets Free Skate!

Kommentarer til denne saken