Ønsker fortgang for ny hall på Jeløy

Hastverk May Hansen (SV) vil ha midler til ny hall på Jeløy inn allerede på neste års budsjett for Moss. foto terje holm

Hastverk May Hansen (SV) vil ha midler til ny hall på Jeløy inn allerede på neste års budsjett for Moss. foto terje holm Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

– Vi ønsker å se oppgraderingen av Hoppern i sammenheng med behovet for en flerbrukshall på Jeløy, sier SVs May Hansen.

DEL

– Det er kjempeviktig å få bygget en flerbrukshall på Jeløy. Og vi synes det er naturlig å se på det i sammenheng med oppgraderingen av Hoppern ungdomsskole.

– Idretten på Jeløy trenger en storstue, samtidig som vi gir elevene på Hoppern tilfredsstillende lokaler. Dagens gymsaler på Hoppern er gått ut på dato for lengst, sier May Hansen.

13 millioner

– Omtrent halvparten av byens befolkning bor på Jeløy, og det er på høy tid at det kommer et flerbruksanlegg der. Vi har derfor lagt inn penger til et forprosjekt som omfatter ny flerbrukshall, sier hun.

For posten «Prosjekt flerbrukshall og rehabilitering av Hoppern» legger SV inn to millioner i sitt budsjettforslag for 2012, tre millioner for 2014 og åtte millioner for 2015.

Svømmehall.

– Hva slags flerbrukshall ser du for deg?
– Et anlegg som kan romme alle idretter. Svømming og de vanlige hallidrettene.
– Jeg synes det er dramatisk at svømmeundervisningen i skolen i dag nesten er borte. Barn og unge svømmer dårligere nå enn de gjorde før.

– Et nytt flerbruksanlegg på Jeløy vil være svært positivt i så måte, sier May Hansen.

Selv med Mossehallen og med en kommende svømmehall på Nøkkeland, mener May Hansen det er behov for svømmehall også på Jeløy.

Frir til de borgerlige.

– Når ser du for deg at en flerbrukshall kan stå ferdig?
– Siden vi har lagt inn penger til og med 2015, håper vi at den kan være ferdig bygget i 2015.
– Men, vi klarer ikke å kjøre igjennom denne saken alene. Vi må få hjelp av de borgerlige partiene, og vi vil gå i dialog med dem for å få til en løsning på dette, sier May Hansen.

Ordfører Tage Pettersen (H) er på ingen måte avvisende overfor forslaget fra SV.
– I utgangspunktet er jeg enig med May Hansen i mye av det hun sier. Behovene på Hoppern skole og bygging av flerbrukshall på Jeløy må ses i sammenheng, sier Pettersen.

Han har imidlertid liten forståelse for hastverket.
– Det er helt unødvendig med midler til dette allerede på 2012-budsjettet. En eventuell hall skal først utredes, så reguleres, deretter ut på anbud før detaljplanleggingen går i gang. May Hansen har sittet i flertall i åtte år og verken forholdene på Hoppern skole eller behovet for flerbrukshall på Jeløy er blitt så mye verre i løpet av de siste ukene. Det må være lov å ha litt magemål, sier Pettersen.

Artikkeltags