Det er norske førere eller kartlesere i ti av de 58 bilene som deltar i Rally Sweden, som starter i Karlstad i kveld. I spissen for disse stiller Andreas Mikkelsen og Mads Østberg som begge er blant favorittene når VM-sirkuset kommer til Norge i morgen.

Med Mikkelsen på andreplass i VW Polo WRC og Østberg på en fjerdeplass i Ford Fiesta WRC i årets VM-åpning, Rally Monte Carlo, er det all mulig grunn for det norske publikum til å møte opp i hopetall når de VM-favorittene kommer til Norge og Grue kommune i Hedmark i morgen. Første dag av det svenske VM-løpet Rally Sweden kjøres delvis i Norge, og i tillegg til Mikkelsen og Østberg skal mange andre spennende norske førere i aksjon.

Det er femte år på rad nå at det er et svensk/norsk samarbeid om Rally-VM, og at en dag av løpet er lagt til Norge.

– Det er en flott mulighet til å se våre VM-førere på hjemmebane. Vi er en av verdens ledende rallynasjoner, og årets sesongåpning var storartet sett med norske øyne. For både Andreas og Mads blir Rally Sweden svært viktig, og støtte fra det eget publikum kan bli avgjørende, sier generalsekretær i Norges Bilsportforbund, Hallgeir Raknerud

Tre norske førere er påmeldt i WRC-klassen. Mads Østberg/Ola Fløene, Andreas Mikkelsen/Anders Jæger og Henning Solberg/Ilka Minor.

Fire norske førere, med vår egen Eyvind Brynildsen i spissen, er påmeldt i WRC2 med R5-biler, klassen like under WRC med firehjulsdrevne biler med noe mindre motoreffekt.

NM-leder Anders Grøndal/Miriam Walfridsson er på plass med i sin Ford Fiesta R5. Fjorårets vinner av DMACK Fiesta Trophy, Marius Aasen/Veronica Engen får sin debut i Fiesta R5. Fjorårets Norgesmester Eyvind Brynildsen og kartleser Anders Fredriksson kjører for Ford fabrikkteam i en Fiesta R5. I tillegg stiller Ole Christian Veiby/Stig Rune Skjærmoen i en Skoda Fabia R5. Så her blir det trøkk!