Fikk en herlig kveld i snøen

SKIGJENGEN: Per Ivar Clementsen (f.v.), Sabir Sahil, Babiker Abaker, Per Oscar Saugestad, Mohammad Rezavi og Travis Dunkley hadde en fin kveld.

SKIGJENGEN: Per Ivar Clementsen (f.v.), Sabir Sahil, Babiker Abaker, Per Oscar Saugestad, Mohammad Rezavi og Travis Dunkley hadde en fin kveld. Foto:

Av

Asylsøkerne som fikk være med Moss Rotary ut for å teste skiføret, fikk en uforglemmelig kveld i Mossemarka.

DEL

Mandag kveld inviterte Moss Rotary en rekke asylsøkere ut på en liten uhøytidelig skitur i kunstsnøanlegget ved Noreødegården. Og et titalls sylferske langrennsløpere stilte med glede opp for å lære litt om de norske skitradisjonene.

Det var mange brede smil å se da gjengen spente på seg skiene, siden dette var den aller første gangen for samtlige. Ivrige satte de fart ut i løypene, og noen knall og fall ble det selvfølgelig.

Premier og diplom

Flere medlemmer fra Rotaryklubben fungerte som såkalte mentorer, der de med glede geleidet de ferske utøverne på en liten tur i løypene i vintermørket.

Og Rotary-medlemmene ga selvfølgelig langrennshåpene en hjelpende hånd og litt assistanse med skiene når det var behov for det.

Etter å ha gått i løypene en god stund, var det tid for å få igjen varmen på klubblokalene til OK Moss. Der ble det servert vafler og noe drikke på som asylsøkerne kunne få tilbake varmen med.

Det hele ble kronet med en liten uhøytidelig premieutdeling, der presidenten i Moss Rotary, Per Ivar Clementsen, med stor glede hedret løperne med medaljer og diplomer etter kveldens supre innsats.

FIKK VARMEN: Etter en tur i snøen synes Babiker Abaker, Abel Andom Hobte og Luwan Teklay Tewelde det var greit å komme inn.

FIKK VARMEN: Etter en tur i snøen synes Babiker Abaker, Abel Andom Hobte og Luwan Teklay Tewelde det var greit å komme inn. Foto:

Clementsen har selv vært med på å arrangere dette tiltaket i fire år på rad, og for Moss Rotary er dette en viktig sak, selv om den ikke favner så bredt som mange andre saker.

– Vi ønsker å gagne andre, og jobbe med fred og forståelse. Da er det flott å invitere de som har vært i landet vårt en kort tid til å se og oppleve også denne delen av vår kultur, mener Clementsen.

– Det var ungdom her fra blant annet Syria og Afghanistan, som bor her i området og prøver å integrere seg i det norske samfunnet, forteller han videre til Moss Avis.

MORO: Sabir Sahil og Mohammad Rezavi kopierte Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo. Alle foto: Tor-Arne Dunderholen

MORO: Sabir Sahil og Mohammad Rezavi kopierte Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo. Alle foto: Tor-Arne Dunderholen Foto:

Skape forståelse

Selv om dette tiltaket i seg selv er en relativt liten gest, forteller Clementsen at slike ting kan bidra på å knytte bånd mellom asylsøkerne og lokalbefolkningen.

– Hvis Moss Rotary skal gjøre noe fornuftig i en verden hvor det er store menneskemengder på vandring, er jo ikke dette en voldsom stor sak som favner veldig mange. Men dette er vår måte å hjelpe på i nærmiljøet, og det er viktig for å skape litt forståelse og åpne dører mellom kulturene, avslutter Per Ivar Clementsen.

Ute i løypa treffer vi på Sina Baheri fra Afghanistan, som har bodd i Norge i to år. 18-åringen setter stor pris på det norske skiføret, og storkoste seg i snøen. Det ble en del knall og fall da han skulle lære seg å ploge, men det tok Sina bare med et stort smil.

– Det er kjempemoro, men jeg faller mange ganger, sier unggutten til Moss Avis, og fortsetter:

– Det er mye bedre å komme seg ut i løypa enn å sitte hjemme. Før bodde jeg i Oppland en stund, men jeg har bare stått på ski et par ganger før. Jeg er ikke så flink enda, men jeg må jo bare prøve, avslutter han.

FIKK DIPLOM: Sabir Sahil (f.v.), Asil Kahn, Sina Baheri og Mohammad Rezavi med diplom som beviser innsatsen.

FIKK DIPLOM: Sabir Sahil (f.v.), Asil Kahn, Sina Baheri og Mohammad Rezavi med diplom som beviser innsatsen. Foto:

Artikkeltags