Statens vegvesen nattestenger Rødsund bru:– Vi beklager ulempene

Statens vegvesen er i sluttfasen av rehabiliteringen av Rødsund bru og har lagt ut varsel om nattestenging.

DEL

– Det er ikke helt lett å forstå hva de mener. Det sier en bilist som jevnlig bruker fylkesvei 120 over Rødsund bru i Våler. Hun forteller at Statens vegvesen varsler om nattestenging fra klokka 22:00 til 05:30 fra torsdag 15. august til tirsdag 20. august på sine nettsider. Men når hun ringer trafikkmeldingen, er det også der usikkerhet rundt om stengingen også gjelder i helgen.

– Det er jo greit å vite om det er stengt eller ikke, for det er en solid omvei, sier bilisten.

Ikke stengt i helgen

Byggeleder i Statens vegvesen, Jan Henning Kjærsrud, har full forståelse for at de som ferdes på fylkesvei 120, ønsker å vite om de må kjøre omveien om Såner og Ringvoll eller ikke de nærmeste nettene.

Han sier brua er åpen for ferdsel fredag, lørdag og søndag, men at den stenges natt til fredag og natt til tirsdag.

– Brua blir nattestengt fra og med torsdag 15. august klokka 22:00 til fredag morgen 16. august klokken 05:30. Gjennom helgen går trafikken som normalt, men fra mandag 19. august stenges den igjen fra klokken 22:00 til tirsdag morgen 20. august klokken 05:30, understreker byggelederen. Han sier Statens vegvesen beklager ulempene dette medfører.

Snart ferdig

Kjærsrud legger til at arbeidene med forsterkning og vedlikehold, stort sett har gått bra, men at de har blitt noe forsinket.

– Det har blitt noen mindre forsinkelser og vi er litt etter skjema. Men ikke noe mer enn vi kunne forvente. Vi har jobbet med generelt vedlikehold siden mai og er nå i innspurten. Vi regner med å være ferdig i slutten av august eller begynnelsen av september, forteller byggelederen.

Har du spørsmål om trafikkmeldinger fra Statens vegvesen? Ring 175 eller sjekk denne siden for oppdaterte meldinger.

Artikkeltags