Statens vegvesen stenger alle kjøretøytjenester

Med unntak av noen få tjenester, stenges kjøretøytjenestene hos Statens vegvesen i flere dager.

Med unntak av noen få tjenester, stenges kjøretøytjenestene hos Statens vegvesen i flere dager. Foto:

Fra fredag 22. november til og med 24. november stenges alle kjøretøytjenester hos Statens Vegvesen.

DEL

I denne perioden blir det ikke mulig å kjøpe prøveskilt, levere salgsmelding, gjennomføre EU-kontroll, godkjenne kjøretøy ved trafikkstasjon, omregistrere eller avregistrere kjøretøy eller betale omregistrerings- og engangsavgift (Skatteetatens betalingsløsning).

Nedetiden vil påvirke brukerne både på trafikkstasjon, på vegvesen.no, og brukere av bransjeløsninger, melder Statens vegvesen i en pressemelding.

Årsaken til nedetiden er omlegging til ny løsning for nyregistrering av kjøretøy.

- Vi beklager at vi er nødt til å stenge tilgangen til tjenestene disse dagene. Vi er i gang med å fornye et 40 år gammelt system. Tidligere i år flyttet vi over alle data. Tiden er nå kommet for å installere nye, integrerte løsninger, sier prosjektleder Erik Johannessen i Statens vegvesen.

Disse tjenestene fungerer

Førerkorttjenestene vil fungere som normalt, på vegvesen.no og på trafikkstasjonene som holder åpent. Om du planlegger besøk til en trafikkstasjon fredag 22. november, bør du sjekke åpningstider på vegvesen.no før du drar, så du ikke kommer til stengt dør.

Har du sendt eller mottatt digital salgsmelding bør du få denne godkjent så raskt som mulig, og senest i løpet av 21. november. Hvis ikke kan fristen på ti dager være ute når systemene er oppe igjen, slik at du må starte eierskiftet på nytt.

Kjøretøyopplysninger på vegvesen.no fungerer, men kan være ustabilt i perioder.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken