Stor interesse for ferieklubbene i Rygge og Moss

 Kokkekurset barn fra 6. til 10. trinn kan gå på i Rygge i sommer er allerede fulltegnet. Kursansvarlig Marita Solli Horn og Trine Syvertsen ved kulturkontoret i Rygge kommune forteller at de heldige barna kan lære seg å lage hjemmelagede kjøttkaker. Men det er fortsatt ledig på noen av de mer sportslige aktivitetstilbudene.

Kokkekurset barn fra 6. til 10. trinn kan gå på i Rygge i sommer er allerede fulltegnet. Kursansvarlig Marita Solli Horn og Trine Syvertsen ved kulturkontoret i Rygge kommune forteller at de heldige barna kan lære seg å lage hjemmelagede kjøttkaker. Men det er fortsatt ledig på noen av de mer sportslige aktivitetstilbudene. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Svært mange har allerede meldt seg på, men fortsatt er det noen ledige plasser igjen på ferieklubbtilbudene i Rygge, Råde og Moss.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Pannekakebaking, BMX-sykling eller krabbefiske og spikking? Kulturkontorene i Moss og Rygge har virkelig lagt seg i selen for å ha mange forskjellige tilbud til barn i skolealder.

For enhver smak

– Vi har forsøkt å ha en filosofi om at det skal være tilbud i nærmiljøet og at det skal være tilgjengelig både når det gjelder pris og sted, sier rådgiver i Rygge kommune, Trine Syvertsen. Og med Taekwondo, keramikk og smykkekurs, ridning på Granly Ridesenter i Råde og klatrekurs som noen av de mange aktivitetene barna kan være med på i sommer, så har de klart å innfri målet.

– Nytt av i år er blant annet skriveverksted som Anita Celius Lund holder på Hadeland kultursenter. Også har vi satt opp oppdagelsestur i skogen rundt Ekeby gård med Haakon Hattevig, forteller Syvertsen. Både i Rygge og i Moss er disse aktivitetstilbudene om sommeren veldig populære, og etterspørselen har økt de siste årene.

– Noen kurs blir fulle med én eneste gang, mens andre er det fortsatt noen ledige plasser på, sier hun.

For de voksne

Kokkekurset med Marita Solli Horn og hennes assistent Eirik Knut Olsson lærer bort triks og teknikker på kjøkkenet. Målet er at barna selv skal kunne lage middag etterpå for de voksne.

– Jeg tror vi satser på å lage hjemmelagede kjøttkaker i hvert fall, sier Solli Horn. Kokkekurset er for barn fra 6. til 10. trinn, men det er også flere aktiviteter for de mindre barna.

Mye jobb etter streiken

Avdelingsleder May-Lis Skaug Rinnan ved Kulturskolen i Moss har på sin side svært lange dager for tiden i forsøket på å komme à jour etter streiken.

– I dag var jeg oppe klokken fem for å jobbe, det er fryktelig mye å ta igjen etter to ukers streik, men jeg håper at vi klarer å komme i mål, sier hun.

Moss kommune har intet mindre enn totalt 104 forskjellige aktiviteter å tilby og noen barn har meldt seg på en rekke av dem.

– Vi har jo barn som har meldt seg på 13 aktiviteter! Og det er lov å melde seg på så mange aktiviteter man bare ønsker, så det går fint så lenge det er plass, sier hun.

De fleste aktivitetene har reduserte kostnader i samarbeid med klubber og organisasjoner.
Råde kommune har også ferieklubb med blant annet med besøk på Tusenfryd, Liseberg og på Horten Skatepark. De har også fiske og padlekurs ved Amundbukta.
Våler har ikke noe eget ferieklubbtilbud, men viser til tilbudet Moss.
Vestby har kun henvisninger til tilbud hos ulike arrangører.

Artikkeltags