Nytt nattesmell skapte bekymring

Artikkelen er over 2 år gammel

Flere beboere i Moss og Rygge våknet til et høyt smell natt til torsdag. Nå ønsker politiet tips fra publikum på hva det kan ha vært.

DEL

Politiet fikk melding fra flere bekymrede beboere rundt Ørejordet i Moss etter at de hadde blitt skremt av et ekslosjonsartet smell ved midnatt natt til torsdag.

- Vi fikk noen telefoner på smellet og en patrulje tok seg en runde på Ørejordet, der tipsene gikk ut på at det skulle ha kommet fra, men vi fant ingenting, sier operasjonsleder Jan Erik Nygård i Politiet i Øst til Moss Avis.

Har sett lysglimt

Han utelukker ikke at smellet kan komme fra en form for fyrverkeri, ettersom noen også skal ha sett lysglimt.

- I sommer fikk vi tilsvarende meldinger fra Brevik i Son. Da fant vi et rør som hadde vært brukt til en form for fyrverkeri nede på Brevik-stranda, sier Nygård.

Les også: Våknet av kraftige smell

Han understreker at dersom noen har sendt opp fyrverkeri, så er dette ikke greit å gjøre ved midnatt. I tillegg skal dette søkes om.

- Er det snakk om hjemmesnekret fyrverkeri, begynner det å bli fare for liv og helse i tillegg, sier Nygård. Han sier politiet gjerne tar i mot tips på hva som forårsaket smellet på telefon 02800.

Bekymrede beboere

Moss Avis har skrevet om lignende smell på Ørejordet tidligere. Senest i april 2017.  Dengang var det beboere som hadde funnet det kan ha sett ut som en solid utskytingsanordning med kraftig plastrør festet til jernstang med gaffateip ved Øre vel.

Det var ikke bare på Ørejordet folk hørte smellet natt til torsdag. 

Moss Avis har fått flere mailere fra bekymrede lesere, som ble vekket av det. Og på Facebook-gruppa «Inforgruppe for innbyggere fra Ekholt m omegn», gikk diskusjonene ivrig i natt.

Der kunne Ekholt-beboere fra både Feste, Nordskogveien og i Beiteveien fortelle om både lysglimt og smell som fikk vinduer til å riste.

Noen hadde opplevd det som en eksplosjon og andre syntes det var en ekkel opplevelse.

Les også: Politiet tok opp jakten etter melding om drønn 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken