Stor politiaksjon mot Svinesund-butikk

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Svensk politi slo torsdag til mot en butikk på Gamle Svinesund handelsområde etter mistanke om at flere ansatte der var ulovlige innvandrere.

DEL

Svensk politi mistenker at butikken har utnyttet innvandrere som svart arbeidskraft. I går slo de til mot butikken og kontrollerte et 30-talls personer, skriver Strömstads Tidning.

– Vi undersøker akkurat nå deres rett til å oppholde seg i Sverige. Vanligvis har de oppholdstillatelse i andre EU-land, og da kommer de til å bli utvist dit, sier Mikael Holmgren i det svenske grensepolitiet til Strömstads Tidning.

Egen personalbolig

Butikken disponerer også en personalbolig, som brukes av et trettitalls personer. Lokalene skal ifølge grensepolitiet være i svært dårlig forfatning. Eieren av butikken er mistenkt for brudd på utlendingsloven, fordi han har ansatt personer som ikke har arbeidstillatelse.

– Dette er en arbeidsgiver som vi mistenker har utnyttet mennesker for å tjene penger. Bedriften har også vært i vårt søkelys tidligere, og nå hadde vi nok opplysninger til å kunne aksjonere, sier Nina Heyden i det lokale politiet.

Risikerer fengsel

Arbeidsgiveren risikerer å bli straffet med fengsel eller bøter.

– Det vanlige i slike tilfeller er bøter, men viser det seg å være veldig grove lovbrudd, kan det også lede til fengsel, sier Mikael Holmgren i grensepolitiet.

Artikkeltags