Flere tusen gikk i fakkeltog i Moss

Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Godt over to tusen mennesker gikk i fakkeltog i Moss søndag kveld for å markere helgens terrorhandlinger i Oslo.

DEL

I øsende regnvær møtte lokalbefolkningen opp for å minnes ofrene etter den grusomme tragedien i Oslo og på Utøya fredag.

Del på Facebook

Sterkt preget

Sent søndag kveld er de offisielle dødstallene 93 - fordelt med 86 ofre på Utøya og syv fra Oslo sentrum. 48 AUF-medlemmer fra Østfold var tilstede på Utøya, to personer er bekreftet døde, syv ligger på sykehus og fire er fortsatt ikke gjort rede for.

En gutt fra Rygge og en kvinne fra Våler er blant de omkomne etter terrordramaet. Rygge-gutten omkom på Utøya og Våler-kvinnen i Regjeringskvartalet.

Lokalbefolkningen var sterkt preget søndag kveld. Initiativtakerne til fakkeltoget, Ida Nathalie Remen og Silje Pedersen, var overveldet over oppmøtet.
– Dette er helt fantastisk. Det er viktig at så mange møter opp, sa Pedersen før toget gikk ned gågaten.

Her kan du se vårt bildegalleri fra dagens fakkeltog.

To minutter stillhet

Stortingsrepresentant Ulf Leirstein var en av de fremmøtte. Han kom rett fra Gardermoen og ønsket å vise sin sympati.
– Det som har rystet oss er helt forferdelig. Nå er det viktig at vi viser medfølelse, uansett politisk bakgrunn, sier Leirstein.

Mange Moss Avis snakket med i fakkeltoget var sterkt preget etter terrorhandlingene mot Norge, og hvor hardt det har rammet lokalsamfunnet vårt. Selv da plassen foran Moss kirke var fylt til randen, var toget uendelig langt i gågaten. Mange holdt rundt hverandre da ofrene etter terrorhandlingene ble hedret med to minutter stillhet. Kanten rundt fontenen ble fylt med blomster, hilsener, lys og teddybjørner fra mennesker som ønsket å uttrykke sin medfølelse.

Moss Avis har også opprettet en kondolanseprotokoll for de som ønsker å dele sin medfølelse.

Familien Johansen møtte opp i fakkeltoget for å vise sin medfølelse til ofrene etter terrorhandlingene i Oslo og på Utøya.
- Det er med avsky jeg leser om det som har skjedd i Norge de siste dagene. Den avskyen ønsker jeg også å vise her, sier Erik Johansen.

Datteren hans, Emilie Johansen (11), har også fulgt med på hva som har skjedd i Norge de siste dagene.
- Det er veldig dårlig gjort, sier Emilie.

SE OGSÅ: Bildegalleri fra fakkeltog i Moss

Sterk gruppe ungdommer

Tidligere AUF-leder i Moss, Shakeel Rehman, er stolt over hvordan ofrene etter Utøya-tragedien har klart å holde sammen og støtte hverandre i dagene etter terroraksjonene.
- Vi er en solid og sterk gruppe som står sammen. Det gjør meg stolt å se hvordan de har reddet seg selv, og reddet andre, sier Rehman.

Søndag formiddag var alle AUF-medelemmer i Østfold samlet i Sarpsborg for å dele historier og sorgen. I tillegg til utrolig sterke historier, preger det Rehman at noen fortsatt er savnet.
- Dette er gode venner jeg er veldig glad i. Det er tungt å ha noen savnet, sier han.
Rehman føler seg tom.
- Man har ikke de gode tingene å si. Det blir vanskelig å trøste. De har opplevd noe helt ekstremt, noe helt forferdelig. Det går ikke an for oss andre å begripe omfanget.

Artikkeltags