Karars bror fikk nok i Oslo tingrett - kastet skoen sin på Behring Breivik

Fredag fikk broren til Karar Mustafa Qasim, som ble drept på Utøya 22. juli, nok og skrek til Anders Behring Breivik og kastet en sko mot ham.

Fredag fikk broren til Karar Mustafa Qasim, som ble drept på Utøya 22. juli, nok og skrek til Anders Behring Breivik og kastet en sko mot ham. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fredag formiddag kastet broren til Utøya-offeret Karar Mustafa Qasim den ene skoen sin på Anders Behring Breivik mens han ropte «Go to hell, go to hell, you killed my brother».

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

I går fikk retten høre om hvordan Qasim ble drept på Utøya 22. juli. I dag hadde broren til den tidligere Kirkeparken-eleven plass i hovedsalen i Oslo tingrett under rettsforhandlingene. Rett før lunsj-pausen reiste han seg opp, ropte til den tiltalte og kastet skoen sin mot ham. Skoen traff derimot ikke Breivik, men hans forsvarer Vibeke Hein Bæra som satt mellom Breivik og tilhørerbenken, opplyser TV 2.

Har det veldig vondt

Qasims bistandsadvokat, Kari Kessa Nordtun, bekrefter til TV 2 at det var broren til 19-åringen som kom med utbruddet.
– Det ble en voldsom sorgreaksjon fra broren til den avdøde. Plutselig og uventet kastet han skoen mot tiltalte, og brøt ut med ordene «you killer», sier Nordtun.
Broren ble raskt ført ut av salen og ble tatt hånd om av politi og helsepersonell.
– Han har det veldig, veldig vondt. Han får hjelp av helsepersonell, blir tatt med i ambulanse og får oppfølging på sykehuset, sier bistandsadvokaten, til TV 2.

- Forståelig reaksjon

Hoveddommer Wenche Arntzen beordret pause i forhandlingene etter hendelsen som flere har kommentert er forståelig og en ventet reaksjon.
- Dette var en forståelig reaksjon når man tenker på hvor grusom saken er, sa koordinerende bistandsadvokat, Mette Yvonne Larsen, til Dagbladet.

"Kast på meg"

Da Behring Breivik kom inn i rettssal 250 i Oslo tingrett etter pausen sa han ifølge NRK:
- Dersom det er noen som ønsker å kaste noe, kan dere kaste på meg når jeg går inn eller ut. Ikke kast på forsvareren min.

Aftenposten-redaktør Harald Stanghelle beskriver situasjonen som en "trykkoker som kokte over" og at det mest spesielle var at folk applauderte rett etter at skoen ble kastet mot den tiltalte.

Artikkeltags