Mange klager på parkeringen ved togstasjon

FULLT: Pendlerparkeringen ved Rygge stasjon var helt full mandag morgen. I bakgrunn er skiltet som viser hvor det har blitt flere avgiftsplasser.

FULLT: Pendlerparkeringen ved Rygge stasjon var helt full mandag morgen. I bakgrunn er skiltet som viser hvor det har blitt flere avgiftsplasser. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Bane Nor har gjort en rekke parkeringsplasser til avgiftsparkering ved Rygge stasjon. Det har skapt reaksjoner blant reisende med pendlerparkering.

DEL

Det som var 20 plasser for avgiftsparkering har nylig blitt til 40 ved stasjonen. Endringen har gått på bekostning av plassene til pendlerparkering.

Da Moss Avis var på stasjonen mandag morgen, var pendlerparkeringen på sørsiden av togskinnene helt full mens det var mange ledige plasser for avgiftsparkering. Flere biler sto parkert ved veien på utsiden av parkeringsplassen.

Bane Nor gjorde endringen etter tilbakemeldinger fra reisende som ønsker flere plasser til avgiftsparkering, opplyser stasjonsansvarlig i Bane Nor. Endringen har imidlertid ført til mange klager fra pendlere.

– Mellom 10 og 15 klager. Vi skal ha en befaring på fredag. Se hvordan ting er, forteller Elina G. Dimakis som er stasjonsansvarlig Øst i Bane Nor.

Befaringen kan gjøre at selskapet går tilbake til flere pendlerplasser, men ikke like mange som før.

Dimakis erkjenner at endringen kan ha blitt gjennomført litt raskt uten god nok informasjon til de reisende. Hun påpeker samtidih at det i flere år har vært mange tilgjengelige parkeringsplasser for pendlere på nordsiden av togsporet som ikke blir brukt.

Pendlerparkering er et tilbud for reisende med gyldig periodebillett på toget. Avgiftsparkering er den vanlige typen hvor man betaler for hver parkering. Totalt er det 168 parkeringsplasser ved Rygge stasjon.

Artikkeltags