Et av de største narkotikabeslagene på Svinesund noensinne

NARKOTIKA: Tollvesenet fant store mengder narkotika i gjemt i lasten.

NARKOTIKA: Tollvesenet fant store mengder narkotika i gjemt i lasten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tolletaten oppdaget 507 kilo med forskjellige typer narkotika i en semitrailer i fjor sommer.

DEL

Beslaget var på 430 kilo hasj, 40 kilo amfetamin, 23 kilo marihuana, 12 kilo heroin og 2 kilo kokain. Funnet ble gjort i slutten av juni 2017 og er ett av de største beslagene på Svinesund noensinne, opplyser Tolletaten.

– Narkotikaen lå gjemt blant 32 paller med sko i en nederlandsk registrert semitrailer som ble vinket inn til tollkontroll natt til 28. juni i fjor. Den nederlandske sjåføren hadde tollpapirer på at lasten besto av 4,5 tonn Crocs-sko, skriver Tolletaten på sine hjemmesider.

En narkotikahund markerte semitraileren og dermed kunne tollerne gjøre beslaget. Analyser i ettertid har gitt tollerne den eksakte fordelingen av forskjellige typer narkotika.

NRK melder at lastebilsjåføren fra Nederland er siktet, og at det er riksadvokaten som skal avgjøre påtalespørsmålet i saken. Han risikerer 15 års fengsel.

– Han er siktet for en grov narkotikaforbrytelse og overtredelsen gjelder et meget betydelig kvantum, sier Tomasz Edsberg, konstituert statsadvokat ved Oslo statsadvokatembeter til NRK.

Artikkeltags