Tønsberg Bolig AS skylder 7,5 mill for Såner ungdomsskole

Ordfører John Ødbehr bekrefter at Vestby kommune fremdeles ikke har fått oppgjøret fra Tønsberg Bolig etter salget i 2007. Foto Kjersti Halvorsen

Ordfører John Ødbehr bekrefter at Vestby kommune fremdeles ikke har fått oppgjøret fra Tønsberg Bolig etter salget i 2007. Foto Kjersti Halvorsen

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Vestby kommune har bare fått 20 prosent av summen etter at Tønsberg Bolig AS kjøpte gamle Såner ungdomsskole for 9,5 mill. i 2007.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Dialogen går frem og tilbake og slik jeg ser det har Tønsberg Bolig en avtale de må forholde seg til, sier ordfører John Ødbehr.
Han sier han ikke er redd for at kommunen skal bli sittende med svarteper.
– Nei her er det foretatt et salg etter gitte premisser. Derfor tar jeg det med ro.

Vil endre

Finanskrisen og et ønske om å endre konseptet blir oppgitt som årsaken til at salget ikke er bragt i havn.
– Det stemmer at vi har utsatt prosjektet på ubestemt tid, sier Nikolai Kvitberg i Tønsberg Bolig.
– Vi fikk problemer med å etablere stiftelsen som skulle drive det palliative konseptet og forsøker nå å dreie prosjektet over på mer pleie og omsorg, men uten at vi helt slipper det vi forsøkte innledningsvis.

Må rydde opp

Kommunestyrerepresentant Ole Morten Geving (Sp) stusser over salgsprosessen:
– Dette er bare beklagelig. Salget burde vært gjort opp for lengst. Vi kan da ikke sitte i flere år og vente på et opp- gjør for Såner ungdomsskole. Dette må administrasjonen *rydde opp i, og deretter rapportere tilbake til formannskapet.
Geving visste ikke at kommunen fremdeles hadde 80 prosent utestående før opplysningen kom frem i saksdokumenter i forbindelse med salg av Son og Solhøy skoler nylig.
– På spørsmål, fikk vi til svar at Tønsberg Bolig var rammet av finanskrisen, men det skal vel ikke være kommunens problem, sier han.
Skal betale. – Vi betaler de resterende 80 prosent så fort vi har en rammetillatelse på plass, sier Kvitberg og fortsetter:
– Prosjektet er sendt inn til kommunen og utseendemessig blir bygningene som først planlagt, mens romløsningen blir noe annerledes.
Spørsmålet er om kommunen er interessert i et pleie og omsorgstilbud.
Ødbehr sier dette:
– Politikerne likte ideen om et palliativt tilbud. Dersom profilen skal endres, må saken til formannskapet.

Artikkeltags