I oktober i år var det 194 569 passasjerer som reiste til eller fra Torp. Dette er mer enn noen gang, og veksten var på 5,8 prosent sammenliknet med året før.

Ifølge en pressemelding fra Sandefjord Lufthavn er det utenrikstrafikken som vokser, og den økte med 7,6 prosent i oktober. Totalt utgjorde den 161 428 passasjerer i oktober i år. Samtidig var det færre innenriksreisende; 33 151 i år mot 33 949 i oktober i fjor. Det er en nedgang på 2,4 prosent.

Nesten to millioner

Totalt har 1 787 494 passasjerer reist til eller fra Torp i løpet av de ti første månedene i 2018. Det er en økning på 9,7 prosent i forhold til samme periode i fjor. Dermed nærmer antallet reisende seg to millioner på årsbasis for første gang i flyplassens historie, og Torp er nå landets tredje største lufthavn for utenrikstrafikk.

– Vi har lagt bak oss tidenes sommer og trafikken har holdt seg høy i både september og oktober. I oktober førte skolens høstferie med seg flere ekstra charteravganger til middelhavs-destinasjoner, samt ekstra kapasitet til Spania. Nå har vinterrutene til Gran Canaria og Tenerife startet opp, mens Ami Sol sin charter til Sharm El Sheikh i Egypt starter den 21. desember. Vi har tatt i bruk vårt nye innflygingssystem, ILS Cat 2 som gjør det mulig for fly å lande på dager med dårlig sikt. Systemet har allerede vært i bruk flere dager og gjør Torp langt mindre sårbar for dårlig vær, til stor glede både for de reisende og for flyselskapene, påpeker markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen.