Ny passasjerrekord på Torp flyplass: – Det er utvilsomt mange østfoldinger som bruker oss

Artikkelen er over 2 år gammel

Folk flyr til og fra Torp som aldri før. Administrerende direktør Gisle Skansen legger ikke skjul på at østoldinger har blitt en viktig del av kundemassen til flyplassen.

DEL

Resultatene for januar og februar tyder på at de ansatte på Torp Sandefjord lufthavn har hatt nok å henge fingrene i denne vinteren.

Faktisk har det aldri før fløyet flere mennesker fra flyplassen i årets to første måneder som i 2018.

Det skriver Torp i en pressemelding tirsdag formiddag.

Etter Rygge-nedleggelsen i november 2016 har Østfold blitt et viktigere og viktigere marked for Torp.

– Det liten tvil om det det som skjedde på Rygge ga oss en positiv effekt markedsmessig på den siden av fjorden. Akkurat nå driver vi faktisk med en kartlegging av kundemassen vår for å finne ut hvor de kommer fra. Utvilsomt er det mange fra Østfold, men det blir nyttig for oss å vite hvor mange det faktisk er snakk om på den siden av fjorden, sier han.

Flyplassen har også gjort noen grep for å gjøre det enklere for østfoldinger å benytte Torp som avreisested.

– Vi har satt opp en bussrute fra fergeleiet i Horten som gjør det enklere å komme seg til og fra Torp uten bil. Dette innførte vi først som en prøveordning, og det viste seg som et så populært alternativ at vi valgte å gjøre dette til en fast rute, sier han.

Markant økning

Ifølge meldingen hadde Torp en totalvekst på 16,9 prosent i forrige måned. Utenrikstrafikken har økt med 24,5 prosent sammenlignet med i fjor.

Totalt har 281.593 mennesker vært innom Torp siden årsskiftet. Det er 13,4 prosent flere enn året før.

Dette er ikke første gangen Torp kan melde om passasjerrekord. Også 2017 ble et rekordår for flyplassen, som hadde en passasjervekt på 34,9 prosent sammenlignet med 2016.

Det er ingen grunn til å tro at det vil bli færre reisende fra Torp i månedene som kommer. I mars begynner sommerprogrammet, der det settes inn ekstra ruter fra flere flyselskaper.

Hit kan du fly i sommer

Blant annet blir det hyppigere avganger med Ryanair til Alicante, Krakow, Warszawa og Wroclaw, og de setter i tillegg inn ruter til både Hamburg og Malaga.

I sommer kan du også komme deg til varmere strøk via Norwegian: To ganger i uka skal de fly fra Sandefjord til Palma de Mallorca. I tillegg blir kapasiteten på rutene til Alicante og Malaga økt.

Charterrutene til Torp starter først i mai. Da kan du fly til Kreta, Rhodos og Mallorca gjennom sommeren.

Artikkeltags