Politiet trapper ned aksjonen på Torp flyplass

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Væpnede politifolk holdt vakt ved alle inn- og utgangene, etter at de mottok informasjon som krevde ekstra beredskap på Torp.

DEL

Det skal ikke være noen konkret trussel mot flyplassen, men politiet sa tidligere at de mottok informasjon som tilsa at de ønsket tilstedeværelse.

Politistasjonssjef i Sandefjord Brian Jacobsen melder klokken 21.00 at de trapper ned aksjonen.

En person ble ført bort fra toget

Et vitne fortalte avisa at det var flere politimenn på Torp togstasjon, som tok med seg en mann ut av toget klokken 15.12.

– Personen de var på utkikk etter gikk rett forbi oss. Han ble ført bort fra toget av politiet.

I en oppdatering på Twitter opplyste politiet i Vestfold om at de arbeidet med å verifisere den ukjente informasjonen gjennom vitneavhør.

– En person er inne til avhør hos politiet, opplyste politistasjonssjef i Sandefjord Brian Jacobsen

Fikk viktig informasjon fra vitne

Ifølge Jacobsen ble personen i toget avhørt av politiet.

Jacobsen fortalte at de avhørte personen som hadde viktig informasjon om saken. Ut på kvelden ønsket politiet å verifisere om denne informasjonen var riktig.

– Vi har avhørt han tidlig på kvelden, og nå jobber vi med å verifisere informasjonen vi har fått. Vi opprettholder samme beredskap inntil videre.

Han kunne ikke fortelle hva slags informasjon det var snakk om.

– Vi kan ikke si noe om hva vitne har fortalt, jeg kjenner heller ikke detaljene til det. Personen er fortsatt hos politiet, men vi har fått den informasjonen vi var ute etter i første omgang.

Trapper ned aksjonen

Politistasjonssjef i Sandefjord, Brian Jacobsen, er til stede på flyplassen. Han forteller at de trapper ned aksjonen, men politiet vil fortsatt ha noe politistyrker igjen på Torp inntil videre.

– Politiet i Vestfold har fått informasjon i dag, uten at jeg kan spesifisere hva den inneholder, som tilsier at vi vil ha forsterket vakthold på flyplassen inntil vi har fått sjekket hva det ligger i informasjonen. Vaktholdet vil vare til vi har fått avklart dette. Informasjonen er ikke så dramatisk at vi ønsker å stenge flyplassen, sa han tidligere.

I en pressemelding skrev politiet: «Det er ikke snakk om noen konkret trussel mot flyplassen, og flyplassen er derfor i vanlig drift.»

Fikk ikke ta helga

Alle politifolk i Vestfold fikk beskjed om å bli på jobben inntil situasjonen var avklart.

– Det er mange som skulle gått fra jobb nå. Vi holder tilbake ressurser, men jeg kan ikke gå inn på noe tall. Det er ikke helt uvanlig at vi gjør det, sier kommunikasjonsrådgiver i politiet Torgny Alstad.

VG meldte at politiet i Vestfold hadde bedt om bistand fra bombegruppen i Oslo.

Flyene går normalt

Selv om det er forhøyet beredskap på flyplassen, ser passasjertrafikken ut til å gå normalt. Folk går inn og ut av flyplassen med kofferter, og det er ingen begrensninger på hvor folk kan bevege seg.

Jacobsen melder om at det ikke blir forsinkelser, og forteller videre at politiet er på stedet kun for å holde passasjerene og de ansatte trygge.

Han sier at det ikke er gitt noen informasjon til passasjerene. Livet på Torp ser ellers ut til å gå som normalt, selv med det massive oppbudet av politi.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken