Tesla-sjef Elon Musk lover bot og bedring etter at en rekke transporter av nye Tesla-biler til Norge er stanset i kontroller. Det gikk så langt at veidirektør Terje Moe Gustavsen selv så seg nødt til å gripe inn. Han tok opp saken med Tesla Norge.

Tidlig i mars fikk to Tesla-transporter kjøreforbud inn i Norge etter å ha blitt stanset ved Svinesund. Årsaken var for dårlige dekk og overlast på den ene. Denne uka ble det avslørt nye, farlige transporter av Tesla.

Da var i alt fem bilfraktere med Tesla-transporter stanset. I tillegg var én transport involvert i en ulykke på E6 nord for Moss.

 

Vegvesenet: - Alvorlige mangler

I en pressemelding fredag skrev Statens Vegvesen at det er avdekket avdekket alvorlige mangler på flere av vogntogene med Tesla-biler. Torsdag kontaktet vegdirektøren derfor ledelsen i Tesla i Norge for å diskutere nødvendige og aktuelle tiltak.

De aktuelle vogntogene har vært litauiske. Flere vogntog har hatt overvekt, tekniske mangler, dårlige bremser og utslitte dekk – for å nevne noe. I tillegg er det påvist at Tesla-bilene ikke er plassert riktig på vogntoget, ifølge Utekontrollen i Region øst.

Nå melder nettstedet Electrek.co at Tesla-sjef Elon Musk selv tar affære.

- Jeg har akkurat bedt vårt team om å roe ned tempoet når det gjelder leveringer. Det er klart at vi overskrider den lokale kapasiteten på logistikk, skriver Musk i en Twitter-melding.

Han skriver at kundetilfredshet og sikkerhet er viktigere enn noen flere solgte biler i kvartalet.