Nordmenns nyttårsforsett: Flere vil ut på tur enn på treningssenter i 2020

BEHOV FOR ENERGI:  Turer til fots eller på ski er den aller mest foretrukne aktiviteten. Hele 63 prosent oppgir at de ønsker å gjøre mer av dette i 2020. Bildet er fra turstiene ved Molbekk.

BEHOV FOR ENERGI: Turer til fots eller på ski er den aller mest foretrukne aktiviteten. Hele 63 prosent oppgir at de ønsker å gjøre mer av dette i 2020. Bildet er fra turstiene ved Molbekk. Foto:

Turgåing er på topp blant aktivitetene nordmenn vil gjøre mer av i året som kommer. Det viser en fersk Ipsos-undersøkelse.

DEL

I undersøkelsen kommer det fram at 65 prosent ønsker å bli mer fysisk aktive i 2020. Undersøkelsen er gjennomført av Ipsos, på vegne av fellesorganisasjonen Norsk Friluftsliv.

Turer til fots eller på ski er den aller mest foretrukne aktiviteten. Hele 63 prosent oppgir at de ønsker å gjøre mer av dette.

– Tallene overrasker meg ikke. Å gå på tur er lavterskel, gratis, og gir så mye utover det at man kommer i form, så det er ikke rart det er nordmenns foretrukne treningsaktivitet i året som kommer, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Trumfer treningssenteret

I undersøkelsen oppgir kun 36 prosent at de ønsker å trene mer på treningssenter, mens bare ni prosent ønsker å trene mer på idrettsbane.

Heimdal mener tallene viser at politikerne må tørre å satse mer på tilrettelegging for friluftsliv, som stier og merking av turruter, om de vil bedre folkehelsa i Norge.

– Spørsmålet om hvordan man kan få flere til å bli mer fysisk aktive, er en hard nøtt å knekke, men det er helt nødvendig om vi skal klare å holde flere friske i årene som kommer. En nøkkel vil være å tilrettelegge for den formen for aktivitet som folk oppgir at de helt vil drive med, mener Heimdal.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken