(Nettavisen): Torsdag ble det lansert en helt ny strømmetjeneste i Norge som har fått navnet Strim. Tjenesten står på egne bein, men er laget av RiksTV og er ifølge selskapet rettet mot de som har kuttet ut vanlig abonnement på TV. 

Et alternativ til tradisjonell TV

Tjenesten gir deg tilgang på en lang rekke TV-kanaler, innhold fra HBO Nordic - samt en del av arkivmaterialet som vi blant annet kjenner fra Canal Digitals T-We. Dette inkluderer en god del filmer fra Paramount+ og HBO Nordic.

- Strim er Norges første strømmetjeneste som samler innhold fra TV 2, TVNorge, HBO Nordic, Disney, Discovery, BBC, Paramount Pictures, Comedy Central og MTV i én og samme tjeneste. Dette er bare starten. Etter hvert regner vi med å få enda flere innholdsleverandører på plass, sier leder for Strim, Rune Åsprang, i en pressemelding.

Fraværende fra tjenesten er først og fremst NRK og alt Viasat-innhold, inkludert TV3. Begge disse legger ut mesteparten av eget innhold gratis på nett gjennom egne nettsider. Fraværende er også sportskanaler.

- Dette er et historisk samarbeid på tvers av aktører i Norge, ikke minst for å møte konkurransen fra internasjonale aktører som Netflix med flere. Nå har vi samlet både nasjonale og internasjonale aktører i én og samme strømme-pakke, sier han.

- Vi har døra på vidt gap for andre aktører, men vi har foreløpig ikke lykkes å lande dem, påpeker han overfor Nettavisen.

Begrenset sportstilgang

Strim tilbyr tre forskjellige abonnementer med forskjellig innhold, til henholdsvis 149, 299 og 399 kroner i måneden.

Ingen av pakkene har tilgang til det fullstendige innholdet som tilbys i TV-kanalenes egne streaming-tjenester. Det betyr at du for eksempel ikke kan streame eksklusive sportsrettigheter, samt at rene sportskanaler i liten grad er tilgjengelig.

- Vi tror sport er noe som kommer til å komme etter hvert. Vi har foreløpig valgt å begynne enkelt og satse på underholdning. Hvis vi skal skal satse på sport, så vil vi gjøre det skikkelig, sier Åsprang til Nettavisen.

- Noe helt annet enn RiksTV

På spørsmål om dette er noe RiksTV-kunder vil få tilgang til automatisk, er Åsprang helt klart:

- Litt av poenget er at dette er en helt annen tjeneste enn RiksTV. Det er en helt annen forretningsmodell, ikke bare en ny app - og derfor lanserer vi det også under en annen merkevare.