Båteier tok overnattingstyver på fersken: – Jeg ble litt overrasket da jeg oppdaget at båten beveget seg

DEL

Søndag ved 12:40-tiden fikk Politiet i Øst en noe uvanlig telefon. Den var fra båteier og tidligere leder i Fiske båtforening, Egil Broch i Moss som selv hadde pågrepet to etterlyste 16 år gamle gutter som hadde brutt seg inn i båten hans i Fiske.

– Båteieren fortalte at han holdt fast to innbruddstyver i sin egen båt. Innbruddstyvene skal ha overnattet i båten, sier operasjonsleder Tom Sandberg til Moss Avis.

Meldt savnet fra Hamar

Han legger til at de skal ha vært savnet fra en barneverninstitusjon på Hamar siden 13. september. Politiet skal ha kommet båteieren til unnsetning etter få minutter og guttene ble i løpet av søndagen hentet av ansatte fra barnevernsinstitusjonen de bor på.

Broch sier til Moss Avis søndag ettermiddag at han ble temmelig overrasket da han oppdaget guttene i båten.

– Jeg er stort sett innom båthavna hver dag. Også lørdag. Søndag formiddag satt jeg i bilen for å se om fortøyningene så greie ut i ruskeværet. Da oppdaget jeg at båten beveget seg litt vel mye, sier Broch. Han forteller at det ikke var to, som politiet skrev på twitter, men tre ubudne gjester i båten søndag morgen, men at en av dem klarte å stikke av.

Holdt tyvene fast på brygga

– De to andre forsøkte også å unnslippe, men var nok litt sløve. Det var likevel ikke bare lett å to fast på brygga mens jeg ringte politiet, så det var bra jeg fikk god hjelp av en annen båteier, sier Broch. Han legger til at ingen kom til skade i den noe uvanlige pågripelsen.

Broch forteller ellers at innbruddstyvene må ha kommet engang i løpet av lørdag, og at de har romstert godt i båten. Blant annet har Broch funnet en hjemmelaget pipe og annet narkotisk brukerutstyr.

– Jeg har sendt skademelding til forsikringsselskapet, og den trenger nok en real rens. Det dukket også opp ekstra varmeovner i båten som ikke er mine. Så de har trolig brutt seg inn i andre båter også, sier Broch.

Lite plaget med innbrudd

Han legger til at båtforeningen har vært lite plaget med innbrudd den siste tiden.

– Etter at vi fikk opp porter og overvåking har det vært lite. Men det er rart de ikke ble oppdaget av nattevaktene. Vi skal se gjennom videoovervåkingen for å finne ut hvordan de kom seg forbi de låste portene, sier Broch.


Artikkeltags