Rakkestad Avis: Det store verktøytyveriet på Os skole i Rakkestad sist uke er bare et av flere grove tyverier på Østlandet i det siste. Nå går politiet ut og advarer mot mobil vinningskriminalitet.

Les også: Entreprenør rundstjålet på Os skole - stjal verktøy for store verdier (ekstern lenke)

Rakkestads politikontakt i Øst politidistrikt, Pål A. Brandstorp ber både private og næringsdrivende om å ta sine forhåndsregler:

- Det kan være gjenstander som står på en gårdsplass og mellomlagres i forkant av vinterlagringen. Det er på sin plass å sikre dem nå, sier Brandstorp. Det kan være campingvogner, båter, båtmotorer og verktøy og ellers alt som er lett omsettlig.

- La oss si at du har tatt hjem firhjulingen fra hytta for å sette den inn for vinteren. Så står den på gårdsplassen for at du skal vaske den. Det kan være dumt at den står der nå, den bør inn, bemerker Brandstorp.

 

Byggeplasser i Ski og Fredrikstad har vært utsatt for verktøytyverier. I Hobøl var det forsøk på et grovt tyveri. På Øvre Romerike har det også vært flere tilfeller av tyverier.

Politiet er i gang med å sammenligne tyveriet på Os skole med øvrige tyverier på Østlandet i håp om å få noe å gå etter. Så langt har det ikke gitt resultater, og politiet ønsker fortsatt tips fra publikum.

- Tyveriet på Os skole virket veldig godt planlagt?

- Vi tenker bredt, og det kan selvfølgelig være en lokal helt, men jo, det virket veldig proft, ja, innrømmer Brandstorp og henstiller rakstingene om å være ekstra våkne og sikre lett omsettlige varer slik at tyvene ikke kommer flere ganger til bygda.