Tre menn siktet etter innbruddsraid på rådhuset

Fredag ettermiddag ble flere personer pågrepet etter innbruddsraidet i flere rådhus i distriktet.

Fredag ettermiddag ble flere personer pågrepet etter innbruddsraidet i flere rådhus i distriktet. Foto:

Av

Tyver brøt seg inn i rådhusene i Lier, Oppegård og Moss og forsynte seg med bærbare datamaskiner for store verdier. Fredag ettermiddag ble fire personer pågrepet i Oslo, tre av dem er siktet i saken.

DEL

I Airbnb-leiligheten de befant seg i fant politiet 97 PC-er, de fleste fra innbruddet på rådhuset i Moss. Nå er tre menn siktet for innbrudd på Lier rådhus, Moss rådhus og en IT-bedrift i Asker. En av de siktede skal ha jobbet som vekter på ett eller flere av stedene, skriver Dagbladet.

– Jeg fikk beskjed fra rådmann Bente Hedum litt tidligere i dag og jeg må si at jeg er veldig overrasket over at pc-ene våre ble funnet, sier ordfører Hanne Tollerud til Moss Avis.

Pc-ene vil nå bli overrakt kommunen for deretter å bli gjennomgått av IT-avdelingen på rådhuset.

– Det er av sikkerhetsmessige årsaker, bekrefter Tollerud.

– Ut ifra politiets bilder kan det virke som om pc-ene kun er stablet opp og lagret og håpet om at alt innholdet på de aktuelle pc-ene lever?

– Ja, så absolutt. Beskjeden jeg har fått samsvarer med inntrykket fra bildene. Jeg hadde aldri trodd at vi kom til å få se disse pc-ene igjen. Jeg regnet med at de var ute av landet vårt for lengst, svarer ordføreren.

– Politiet skal ha all mulig honnør for å ha kommet til bunns i denne saken. De pleier å få kjeft, men nå skal de virkelig ha ros, avslutter Hanne Tollerud.

HADDE IKKE TROEN: Ordfører Hanne Tollerud hadde ikke mye tro på at pc-ene som ble stjålet ville bli funnet igjen.  – Her har politiet gjort en veldig god jobb, sier hun til Moss Avis.

HADDE IKKE TROEN: Ordfører Hanne Tollerud hadde ikke mye tro på at pc-ene som ble stjålet ville bli funnet igjen. – Her har politiet gjort en veldig god jobb, sier hun til Moss Avis. Foto:

LES OGSÅ: Brøt opp døra til ordførerkontoret og stjal pc-en: – Inneholdt en rekke politiske dokumenter og taler

To av mennene skal være bosatt i Sverige, og ble gjenkjent på en overvåkingsvideo. På videoen observerte politiet en Volvo med falske skilter, som senere ble funnet igjen i Oslo.

Den fjerde mannen som var i bilen, er ikke lenger siktet i saken.


Artikkeltags