NRK: Leirstein foreslo trekantsex med 15 år gammel gutt - nå trekker han seg

SEXFORSLAG: Ulf Leirstein skal ha foreslått å invitere en mindreårig gutt med på trekantsex.

SEXFORSLAG: Ulf Leirstein skal ha foreslått å invitere en mindreårig gutt med på trekantsex. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ifølge NRK skal Ulf Leirstein ha foreslått å invitere en den gangen 15 år gammel gutt fra FpU på trekantsex med han og en kvinne i 30-årene.

DEL

Det er kvinnen som fikk tilbudet fra Leirstein som har valgt å dele SMS-utvekslingen med NRK.

Kvinnen understreker at gutten ikke ble med på trekant. Gutten ble heller ikke konfrontert med forslaget direkte, men sier at han fikk se SMS'ene etterpå fordi de sirkulerte. Han opplever hele situasjonen som veldig ubehagelig.

– Jeg må si det var veldig ubehagelig at en voksen stortingsrepresentant hadde planlagt seksuell omgang med meg og en voksen kvinne, sier han til NRK.

Klokken 18:45 fredag kveld melder NRK at Leirstein trekker seg som parlamentarisk nestleder og justispolitisk talsmann i FRP.

Leirstein skriver til NRK før klokken 19 fredag kveld at han trekker seg permanent, grunnet hensyn til partiet og familien. Han går ikke god for alt som har blitt sagt, men erkjenner at han har gått over streken. Dette opplyser NRK under Dagsrevyen.  

Vil ikke kommentere

Ulf Leirstein har ikke ønsket å besvare NRKs spørsmål i denne saken, men viser via Frps informasjonsrådgivere til uttalelsen han kom med onsdag da NRK avslørte at han gjentatte ganger hadde sendt pornografiske bilder til unge tillitsvalgte i ungdomspartiet:

«NRK presenterer i dag en gammel sak hvor en anonym gutt, som da var 14 år gammel, forteller om blant annet eposter og tekstmeldinger fra meg med seksualisert innhold. Uten å kommentere alt som fremkommer erkjenner jeg at jeg har gått over streken, og det beklager jeg. Det var ikke min mening å krenke noen. Jeg var inne i en tøff periode og gjorde ting jeg ikke er stolt av. Både som privatperson og som folkevalgt er det uakseptabelt av meg. Jeg er lei meg for at jeg har vist dårlig dømmekraft. Jeg tar nå en timeout og stiller mine tillitsverv i bero.»

Rykte

NRK ble kjent med saken i 2012. Parlamentarisk leder i Fremskrittspartiet, Hans Andreas Limi, sier først at opplysningene er helt nye for partiet.

– Hvis dette er riktig er det veldig alvorlige påstander som fremkommer. Men dette er helt nytt, så jeg vil nå be organisasjonsutvalget vårt om også å undersøke dette, sier han til NRK.

Samtidig vedkjenner han at det har gått rykter.

– Det har gått et rykte om at NRK Østfold har sittet på et opptak. Men NRK har aldri laget noen sak på det. Det har aldri blitt noe å forholde seg til. Jeg har ikke kjent til innhold i dette. Og ettersom det ikke har vært noen sak, regner jeg med at det heller ikke var troverdighet i det NRK hevdet å sitte på den gangen.

LES OGSÅ: Leirstein-varsleren har meldt seg 

Artikkeltags