Lange køer etter ulykke på E6 i Råde

Foto:

Av

Et trafikkuhell på E6 i ettermiddag førte til store utfordringer i fredagstrafikken.

DEL

Ved 14:45-tiden fredag ettermiddag meldte Øst 110-sentral at de hadde rykket ut til en trafikkulykke på E6 ved Jonsten-krysset i Råde. Ifølge Politiet i Øst var tre biler involvert i det de omtaler som et trafikkuhell i sydgående retning.

Den første bilen skal ha bremset opp og de to påfølgende bilene skal ha kjørt inn i hverandre i et forsøk på å stanse. Ingen personer skal ha kommet til skade i sammenstøtet, men det er noe materielle skader.

Vegtrafikksentralen meldte om redusert fremkommelighet og store trafikale utfordringer etter uhellet, og ba bilistene om å belage seg på lange køer. Fv118 Ryggeveien ble foreslått som alternativ rute.

Ifølge Moss Avis' journalist på stedet skjedde trafikkuhellet i nærheten av brua på Stoaveien som krysser E6 mellom avkjøringen til Rygge flystasjon og Jonstenkrysset. Politiet sperret en periode trafikken ved avkjøringen til Rygge flystasjon, slik at den ble ledet over på fv 118 gjennom Halmstad.

Bilkøen på E6 strakk seg langt nordover, og ifølge sanntidskartet til Google gikk køen helt til midt mellom Sonsveien og Patterød.

– Jeg kjørte fra Kalnes til Moss og har aldri sett så mange biler. De sto helt stille, og folk var ute av bilene sine, forteller Marcus Gundersen.

 I tillegg gikk trafikken sakte sydover på fv 118, med kø helt opp mot Dilling.

De involverte bilene ble hentet av bergingsbil, og brannvesenet spylte av veien. Klokken 15.45 var veien ryddet, og trafikken begynte å røre på seg på ulykkesstedet. Men det var fortsatt mye kø både på fv 118 og på E6. Klokken 15.58 meldte politiet at veien var åpen.

Klokken 16.40 var det imidlertid forsatt kø nord for Mosseporten.

Artikkeltags