Politiet meldte ved 15:45-tiden torsdag at det hadde skjedd en ulykke mellom et godstog og en bil på nordre planovergang i Moss sentrum.

Ifølge politiet skal bilen ha blitt stående på skinnene da bommen gikk ned, men føreren av bilen kom seg ut og er dermed ikke skadet. Både Østfoldbanen og veien over planovergangen ble sperret.

(+) Les også: - Heldigvis skjer det ikke så mange ulykker på norsk jernbane 

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Ronny Samuelsen, sier til Moss Avis at godstoget har skjøvet bilen nærmere 50 meter på toglinja. Toget var på vei i retning mot Oslo.

– Vi har full prioritet på å få fjernet bilen og få Østfoldbanen i gang igjen, men frem til da vil det bli kaotisk i trafikken, sier Samuelsen.

Han sier ingen personer kom til skade i påkjørselen, som skyldes uaktsomhet fra den kvinnelige bilføreren.

– Hun ble stående på selve toglinjen i kø da bommene gikk ned. Hun kom seg heldigvis ut, men det er helt forbudt å stå i kø på en overgang, sier Samuelsen.

Han forteller videre at kvinnen, som er i 50-årene og fra Rygge, vil miste førerkortet på grunn av hendelsen.

Det jobbes nå på spreng med å få fjernet bilen, som er blitt totalvraket i sammenstøtet med godstoget.

Da toget rygget nærmere Moss stasjon, for å frigi bilen, satt bilen fast i fronten på toget. Brannmannskap fra Moss Interkommunale brannvesen skar bilen løs, slik at den slapp taket da toget på nytt rygget vekk.

Politiet antyder at å få vekk bilen kan ta noe tid. I mellomtiden har ulykken skapt store forsinkelser og lang ventetid for reisende på Østfoldbanen.

Klokken 17:40 melder Bane Nor at Østfoldbanen igjen er åpen for trafikk etter ulykken. Reisende må nok regne med noe forsinkelser før trafikken går som normalt.

Bildeserie

Godstog kolliderte med bil på nordre overgang

(+) Se bilder: