– Som ungdomspartileder får du mange gode minner når du leder en så fantastisk og engasjert gjeng som Rød Ungdom, sier Seher Aydar.

– Mitt høydepunkt var da jeg var på antirasistisk RU-sommerleir i 2010 og hele organisasjonen samlet seg en uke for å diskutere og planlegge hvordan man kan kjempe for et Norge fritt for rasisme. Det andre høydepunktet var vinteren 2010 da jeg våknet opp til et Oslo dekket av retusjert reklame som var blitt merket. Ungdom i hele Norge tok unge jenters dårlige selvtillit på alvor. De var ute hele natten og merket reklamen. Det er noe av det sterkeste jeg har opplevd, minnes hun.

Frieri på møte

Elisabeth Løland i KrFU har opplevd noe som ikke er dagligdags kost på politiske møter.

– Han jeg er gift med nå overrasket meg og fridde til meg på et møte, forteller hun til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Sveinung Rotevatn i Unge Venstre mimrer tilbake til lokalvalget og valgkampen i 2011. Entusiasmen var enorm, og medlemmene strømmet inn.

– Vi gjorde et kanongodt skolevalg og kunne feire Venstres beste lokalvalg på 40 år.

Andreas Halse i SU har sitt beste minne fra den første sommerleiren.

– Å finne ut av at det var vanvittig mange mennesker i Norge som er opptatt av rettferdig fordeling, et anstendig arbeidsliv, likestilling og et bærekraftig miljø, var helt fantastisk, sier Halse.

Beste noensinne

Også i Unge Høyre er det politikken i 2011 som står fremst.

– Skolevalget 2011. 24,3 prosent. Det beste Unge Høyre har oppnådd, slår Paul Joakim Sandøy fra Unge Høyre fast.

– Mitt beste minne er fra da jeg i 2011 ble valgt som leder med fem stemmers margin, sier Sandra Borch fra Senterungdommen.

FpUs Himanshu Gulati forteller at han har mer enn ett godt minne:

– Jeg blir utrolig glad og stolt hver eneste gang jeg reiser til nye hjørner av landet og møter unge folk som bruker all sin tid og energi for å kjempe for den frihetselskende politikken til FpU og Frp.

Sommerleirene er noe de fleste ungdomspolitikerne minnes med glede.

Sommerleir og operatak

Det gjelder også Eskil Pedersen.

– Jeg har utrolig mange fine minner fra sommerleirene til AUF, og har fått venner i alle fylker over hele landet, sier han.

Hallvard Surlien i Grønn Ungdom har sitt beste minne fra operaen i Oslo.

– Etter landsmøtet i mars i år, tre dager med lange debatter og lite søvn, dro alle delegatene til operataket for å bade i iskaldt vann. Det var en del av den ukentlige badingen som har foregått siden september i fjor, der målet har vært å markere behovet for et grønt parti på Stortinget, forteller han.