36 bekreftet drept i flyplassangrep

Artikkelen er over 3 år gammel

36 personer skal ha blitt drept i angrepet i Istanbul tirsdag kveld. Natt til onsdag gjenåpnet flyplassen.

DEL

36 personer er bekreftet omkommet etter terrorangrepet på den internasjonale flyplassen Atatürk i Istanbul tirsdag kveld. Det melder VG som siterer nyhetsbyrået AP. I tillegg er over 140 personer skadet. En tjenestemann i Tyrkias regjering opplyser til AP at dødstallene er ventet å stige til nærmere 50.

Tyrkiske myndigheter bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at det var tre selvmordsbombere som sto bak angrepene like etter klokken 21.00 norsk tid.

VG skriver at terroristene ankom flyplassen i taxi. Alle tre skal ha åpnet ild med maskingevær før de sprengte seg selv i eller rundt ankomsthallen.

Flyplassen ble stengt etter selvmordsangrepet tirsdag kveld, men natt til onsdag er flyvninger til og fra Atatürk-flyplassen gjenopptatt, melder NTB.

Tirsdag kveld hadde Utenriksdepartementet foreløpig ikke fått informasjon om at nordmenn ble skadet i angrepet.

– Vi vet foreløpig ikke, men utenriksdepartementet har kontakt med ambassaden i Tyrkia for å kartlegge om nordmenn er berørt, sier pressevakt i UD, Hilde Steinfeldt til VG, og henviser reisende som skal til eller fra Tyrkia om å gå inn på regjeringens nettsider for å få oppdaterte reiseråd.

Moss Lufthavn Rygge har ikke flyvninger til Tyrkia.

Er du berørt av angrepene i Istanbul? Send telefonnummer til internett@moss-avis.no og vi tar kontakt.

Artikkeltags