Moss Avis-journalist på jentetur i Stockholm: - Det er helt uvirkelig

Masse mennesker med blomster i sentrum av Stockholm dagen etter terrorangrepet.

Masse mennesker med blomster i sentrum av Stockholm dagen etter terrorangrepet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Fire personer skal være døde og 15 skadet etter at en lastebil kjørte inn i en folkemengde på Drottninggatan i sentrum av Stockholm fredag ettermiddag. Bilen kjørte deretter inn i et Åhléns varehus.

Ifølge SVT mistenker politiet at det handler om et terrorangrep. En person er pågrepet, og Riksdagshuset er avsperret.  All tunnelbanetrafikk i byen er stanset.

En firebarnsfar ble pågrepet fredag kveld. Det er mest trolig mannen som kjørte lastebilen, skriver Sveriges Radio.

Politiet oppfordrer folk til å holde seg innendørs, og borte fra sentrum av byen.

Ifølge Aftonbladet gikk alarmen klokken 14.53. Avisen skriver at lastebilen tilhørte Spendrups. Ifølge selskapets kommunikasjonsdirektør, Mårten Lyth, ble bilen stjålet i forbindelse med en resturantleveranse.

VG skriver at svensk politi ved 19-tiden bekreftet at to personer var tatt inn til avhør.

Fredag kveld skriver VG at svensk politi har pågrepet en mann utenfor Stockholm, som sier at han står bak lastebilangrepet.

Full stopp

Journalist Eva Nyhaug i Moss Avis er på jentetur i Stockholm i helga, og satt på toget på vei inn til sentrum sammen med venninnene da det skjedde.

- Det er full stans, og folk sitter på toget og gråter. Det er kaos inne i byen, og politiet tør ikke å slippe noen inn, fortalte hun ved fire-tiden.

Toget hadde da stoppet midt mellom Søder og Sentralbanestasjonen, og hadde stått stille en times tid da hun snakket med Moss avis klokken fire.

- Vi får info fra de som sitter ved siden av om at folk bare går rundt i byen og gråter, og at lastebilen som kjørte inn i Åhlens brenner.

Varehuset ligger bare noen hundre meter unna hotellet der jentene skulle bo.

Senere på kvelden forteller hun at toget de satt på, rygget tilbake til Søder.

- Vårt hotell ved Sentralstasjonen er stengt, så vi har fått hotell på Søder. Her er det fortsatt unntaktstilstand og ingen t-baner og tog som går, forteller hun fredag kveld.

 I utgangspunktet skal venninnegjengen være i Stockholm til søndag.

- Men nå får vi bare se an hva vi gjør. Det er helt uvirkelig, sier hun.

Lørdag har Nyhaug og venninnene tatt turen ned til Stockholm sentrum. Utenfor kjøpesenteret Åhléns City kommer mennesker for å legge ned blosmter og vise sin medfølelse med de døde.

Artikkeltags