Hafslund: – Var forberedt på flere strømbrudd

STRØMLØSE: Lørdag morgen var det fremdeles flere strømløse i distriktet.

STRØMLØSE: Lørdag morgen var det fremdeles flere strømløse i distriktet. Foto:

Av og
Artikkelen er over 1 år gammel

Ifølge Hafslund Netts nettside var det lørdag morgen fremdeles mange husstander i Vestby og Rygge som var uten strøm, men lørdag ettermiddag skal alle ha fått strømmen tilbake.

DEL

Siste: Lørdag morgen var det fortsatt kunder som var uten strøm i mossedistriktet. Men ved 17.20-tiden lørdag ettermiddag opplyser kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett at strømmen skal være tilbake hos alle kundene. Høyspentfeilene ble reparert i løpet av natta og i morgentimene, mens lavspentfeilene som gjensto inn til husstandene er reparert i løpet av lørdagen.

Ifølge Schau forårsaket uværet færre problemer enn fryktet.

– Vi var forberedt på flere strømbrudd, sier han.

Flere områder rammet

Sent fredag kveld oppsto det et nytt strømbrudd langs Ødegårdsveien mellom Pepperstad skog og Hvitsten. Det oppsto cirka klokken 22.34 og rammet 25 strømkunder.

I tillegg skal 49 kunder ha vært strømløse i Hvitsten-området siden klokken 17.22 (noen av disse ble rammet allerede tidligere på ettermiddagen), 25 kunder i Brevik-/Son-området har vært strømløse siden cirka klokken 16.52, mens sju kunder i området rundt Vestby videregående skole skal ha vært uten strøm siden klokken 20.40 fredag kveld.

På Hafslund Netts nettsider kan du sjekke hvilke steder det er registrert strømbrudd. (Denne siden var ironisk nede lørdag morgen).

- Utfordrende

– De fleste strømbrudd i slike værforhold skyldes at trær blåser over ende og drar med seg ledninger. Dette skal det normalt ikke ta så veldig lang tid å fikse. Dersom treet i tillegg har dratt med seg stolpen, eller også ødelagt denne, blir det verre, sa kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett til Vestby Avis fredag kveld.

– Det er utfordrende når det oppstår mange skader på strømnettet samtidig.

Kommunikasjonssjef Morten Schau ved Hafslund Nett, kunne fortelle til Moss Avis fredag kveld at det var 694 husstander som var uten strøm fra klokken 18:39 i Rygge. 

De berørte var strømkunder rundt Nyjordet ved Evje Golfpark

- Vi er på befaring i Rygge nå, så vi vet ikke hva som er grunnen til strømbruddet der, sa Schau til moss-avis.no fredag ved 19:00-tiden.

-Når kan de forvente å få tilbake strømmen?

- Det tør jeg ikke å si noe om. Det kan gå fort, og det kan gå lang tid. Det spørs hvor mye skade det er. Vi har folk som er ute og retter opp ting fortløpende, sier han.

Nesten 10.000 uten strøm fredag

I Våler gikk det derimot fortere.

- I Våler holder de på å fjerne et tre fra en høyspentlinje. De må få felt den. Vi regner med at strømmen er tilbake hos dem rundt klokken 20:00, hvis ikke det er noe annet som er galt, sier han.

Hafslund meldte sent fredag kveld at nesten 10.000 kunder har vært uten strøm.

-Klokken 21.15 fredag var om lag 2000 av våre kunder uten strøm som følge av stormen Knud. Dette er hovedsakelig kunder i kommunene Aurskog-Høland, Frogn, Ås, Rygge og Våler.

Gjennom fredagen har til sammen over 9000 av våre kunder vært berørt av strømbrudd. Vi har en stor mannskapsstyrke til disposisjon for å utbedre feil i strømnettet så raskt som mulig. Vi minner igjen om at det kan være livsfarlig å komme i berøring med strømlinjer som har falt ned på bakken. Vi beklager ulempene strømbruddene medfører for de berørte, skriver Hafslund på sine hjemmesider fredag kveld.

Der ber Hafslund alle kunder om å melde fra om eventuelle skader på strømnettet som følge av stormen.

- Jobber fremdeles med Rygge

Lørdag morgen skrev Hafslund følgende på sine nettsider: Alle feilene i høyspenningsnettet ble rettet i løpet av natten, bortsett fra en feil i Rygge, hvor 89 kunder var uten strøm.

I Rygge var det trær som lå over linjene, og flere trær var i ferd med å falle over. Arbeidsforholdene med sterk vind og mørket ble vurdert som uforsvarlige, og arbeidet er utsatt til det blir dagslys. Mannskaper er nå i full gang med feilrettingen i Rygge.

I tillegg til feil på høyspenningsnettet er det meldt om nærmere 100 feil i lavspenningsnettet. Lavspenningsnettet er det siste strekket inn til en eller flere husstander. Disse feilene vil bli rettet i løpet av dagen.

To helikoptre befarer linjene i området Østfold og Follo for å avdekke ytterligere feil og om trær er i ferd med å falle over linjene.

Vi beklager ulempene strømbruddene har medført for berørte kunder.

Artikkeltags