Superspeed får ikke lagt til kai i Larvik

Superspeed passerer Ringshaug utenfor Tønsberg på vei inn Oslofjorden fredag ettermiddag.

Superspeed passerer Ringshaug utenfor Tønsberg på vei inn Oslofjorden fredag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En av Superspeed-ferjene er på vei inn Oslofjorden mot Bastøy da den ikke kan legge til i Larvik. Og flere av de andre store passasjerferjene sirklet også rundt i Oslofjorden fredag ettermiddag og kveld.

DEL

– Ferja har kjørt fra Danmark uten passasjerer og gods, men værforholdene gjør at båten ikke kan legge til kai i Larvik, sier konserndirektør Helge Otto Mathisen i Color Line til Gjengangeren ved 17.10-tiden fredag ettermiddag.

Passasjerene som skulle med ferja til Larvik ble med båten til Kristiansand i stedet.

– Det er ut område utenfor Slagentangen hvor større båter ligger på vent når været krever det, sier Mathisen.

Ifølge Marinetrafic.com kjører båten frem og tilbake mellom Bastøy og Bolærne.

Mathisen sier Superspeed vil være klar for avgang til Hirtshals lørdag morgen klokken åtte, om været tillater det.

Det er ikke bare Color Lines superspeed som har problemer med vinden fredag. I følge Aftenposten har de varslede 10 meters høye bølgene i Skagerrak fredag gjort at Color Lines avgang fra Kristiansand–Hirtshals klokken 16.30 ble innstilt og at avgangen Larvik-Hirtshals klokken 17.30 ble innstilt. Naturlig ble også returavgangene fra Hirtshals fredag kveld innstilt.

Fjord Line opplyser til NTB at de har innstilt avgangen fra Langesund til Hirtshals fredag formiddag og kveldsavgangen fra Hirtshals til Stavanger.

DFDS opplyser at deres avgang fra Oslo til København går til planlagt tid klokken 16.30 fredag, men at skipet forlenger tiden i Oslofjorden, slik at de unngår den verste stormen i høy sjø.

Stena Line gikk også gå til avtalt tid fra Oslo klokken 19.30, men ferja kommer seg aldri fram til Frederikshavn. For å unngå uværet, kjører den i stedet en runde i Oslofjorden og returnerer deretter til den norske hovedstaden.

Les også:

Artikkeltags