Rundt 80 oppdrag for brannvesenet under stormen, men: – Ikke så ille som først antatt

BLÅSTE OVER ENDE: Dette treet på Tronvik på Jeløy var var bare ett av mange som måtte gi tapt for den sterke vinden fredag.

BLÅSTE OVER ENDE: Dette treet på Tronvik på Jeløy var var bare ett av mange som måtte gi tapt for den sterke vinden fredag. Foto:

Av og
Artikkelen er over 1 år gammel

Brannvesenet måtte rykke ut hele 80 ganger da vinden herjet som verst fredag kveld. Heldigvis var ingen av hendelsene alvorlige.

DEL

Mellom klokken 16.00 og 23.00 fredag kveld måtte brannvesenet rykke ut rundt 80 ganger på grunn av vindens herjinger. Det forteller Øst 110-sentralen.

Flesteparten av hendelsene handlet om nedblåste trær og andre hendelser forårsaket av vinden. Det kom på ingen måte overraskende på brannvesenet, som hadde ventet enda større trykk fredag kveld.

– Ikke så ille som antatt

– Det var ikke så ille som først antatt. Iallfall er mitt inntrykk at dette ikke ble så ille som vi forutså, men det er klart at det har vært mange hendelser, sier vaktleder Ole Martin Isebakke ved Øst 110-sentralen.

Han tror en av grunnene til at det ikke veltet så mange trær, var at det var sønnavind.

- Jeg er ingen fagmann, men trærne er vant til å jobbe den veien og røttene har grodd deretetter. Hadde det vært vestavind, som er mer sjelden, så tror jeg det hadde sett ganske annerledes ut, sier vaktleder Isebakke.

Se bildene fra:

Se video:

Han opplyser at de fleste av de rundt 80 oppdragene var i Råde, Rygge, Fredrikstad og Sarpsborg, men skal også ha vært oppdrag i blant annet Son. Nøyaktig hva som hadde skjedd hvor, hadde han ikke oversikt over lørdag morgen på grunn av den store mengden oppdrag.

– Men det dreier seg om det vi kaller naturhendelser, nedblåste trær og diverse ting, sier Isebakke.

– Har det vært noen alvorlige hendelser?

– Nei, iallfall ikke som jeg er blitt opplyst om, sier Isebakke.

Økte bemanningen

Han opplyser at brannvesenet hadde økt bemanningen fredag kveld som følge av varselet om storm.

– I forhold til oppbemanningen på sentralen er vi fornøyde med kvelden og det vi har fått til, sier Isebakke, som opplyser at det var svært hektisk for brannvesenet frem til rundt 23.00. Etter det ble det ganske stille.

Les også: - Sjelden bølgene har gått så langt inn i Kanalen

Les også: Vi fulgte stormens herjinger direkte

– Men det skal bli spennende å se når folk våkner i dag, sier Isebakke. Han presiserer at brannvesenets hovedoppgave er å være i beredskap for å redde liv og slokke brann – ikke rydde trær i folks hager.

Prioriterer ikke folks hager i dag

– Trær som ligger i hager rundt omkring, kommer vi ikke til å prioritere på noen som helst måte nå, sier Isebakke, som kan fortelle at det hender titt og ofte at brannvesenet får forespørsler om å komme og rydde litt.

– Vi får mange rare henvendelser fra folk som lurer på om vi kan komme og hjelpe til litt. Det henger nok litt igjen fra gamle dager, hvor brannvesenet ofte kom og ryddet opp, sier Isebakke, som har nok en anbefaling til folk på lørdag når stormen nå har lagt seg:

Les også: Bastø Fosen har innstilt alle sine avganger 

– Folk må kose seg i dag og dra på åpen dag på brannstasjonene rundt omkring!

Les også: Derfor var det så mange ferjer på fjorden

Artikkeltags