Det skriver Kagge Forlag i en pressemelding fredag formiddag.

Hjerneforsker Kaja Nordengen (30), oppvokst i Svinndal og med bakgrunn som leder i SOS Rasmisme i Moss, debuterte i 2016 med boka «Hjernen er stjernen. Ditt eneste uerstattelige organ».

Pocketutgaven av denne ligger på andreplass på den offisielle bestselgerlista. Totalopplaget er nå oppe i 68.000, og den er solgt til 19 land.

LES OGSÅ: Kaja er en komet blant hjerne-stjernene

Nye framganger

I forbindelse med lanseringen av den første boken sa Kaja til Moss Avis at hun ville se an mottakelsen før hun bestemte seg for om hun ville bruke tiden – og hjernen – sin på å skrive flere bøker.

I januar i år kom svaret. Da ga hjerneforskeren ut oppfølgeren «Hjernetrening. Slik holder du hjernen i form». En bok som allerede på den andre dagen i februar klatret helt til topps på bestselgerlista i Norge for generell litteratur.

– Første- og andreplass på samme dag er utrolig. Sånt får belønningssystemet i hjernen til å gå i spinn, sier Kaja Nordengen i pressemeldingen.

LES OGSÅ: 26-åring med doktograd om hjernen

Solgt til Kina, Brasil og Russland

– «Hjernen er stjernen» handler om hvordan hjernen virker, og hvorfor den gjør deg til den du er. Den kritikerroste boka lå på den norske bestselgerlisten i et halvt år etter at den kom ut høsten 2016, og pocketutgaven har nå ligget på listen i 33 uker, forteller kommunikasjonssjef Raymond Vik i Kagge Forlag og fortsetter:

– «Hjernen er stjernen» har også fått stor oppmerksomhet i resten av Skandinavia, og i høst lå den samtidig på bestselgerlistene i Norge, Sverige og Danmark. Boka er i alt solgt til nitten land, blant dem Russland, Portugal, Tyskland, England, Brasil, Kina og Sør-Korea.

Tretti dagers hjernetrening

Kaja Nordengen er hjerneforsker og lege i spesialisering i nevrologi ved Akershus universitetssykehus, Hun er også førstelektor ved Universitetet i Oslo, der hun har undervist siden 2008.

I sin nye bok, «Hjernetrening», byr hun på praktiske øvelser som trener og skjerper hjernen.

– Å trene hjernen gjør at du husker bedre, sover bedre og ruster deg mot demens. Så enkle grep som å gå av bussen ett stopp før du pleier, pusse tenner med den «andre» hånden eller lære deg fem ord på et nytt språk, gjør at det dannes nye kontaktpunkter mellom nervecellene. I boka finnes et hjernetreningsprogram du enkelt kan gjennomføre på tretti dager.

– I tillegg gir boka leserne hukommelsesøvelser, sjakkoppgaver med Hans Olav Lahlum, IQ-test, quizer og andre oppgaver som utfordrer hjernen på ulikt vis, heter det i pressemeldingen.