Valp forsvant i skogen

BLE SKREMT: Valpen Sherry er dypt savnet.

BLE SKREMT: Valpen Sherry er dypt savnet. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Tidligere fredag skrev Moss Avis om omplasseringshunden "Bamse" som er savnet på Jeløy. Også i Våler pågår det nå en intens leteaksjon etter en liten hund. Den fire måneder gamle Cairn terrieren Sherry forsvant i området ved Ravnsjøtjern i Svinndal ved tolvtiden i går.

- Foreldrene mine har en hund til, og faren min gikk med den i bånd, mens Sherry gikk løs. Hunden i bånd ble angrepet av en løs elghund, og mens faren min hamlet opp med den, ble valpen skremt og forsvant til skogs, forteller Elin Sukkehagen.

Stort engasjement

Foreldrene hennes har hatt Sherry i halvannen måneds tid.

- Vi har fått beskjed om at det er lurt å ha den litt løs, og den går alltid hakk i hæl. Den har aldri hatt noen tendens til å stikke av; det skjedde bare fordi den ble skremt, sier hun.

Hun har delt etterlysningen på Facebookgrupper som "Nitrogruppa", og det er mange som engasjerer seg både på sosiale medier og rent fysisk.

- Det er flere, både kjente og ukjente som har hjulpet oss å lete i timesvis. Noen gikk til nærmere tolv i natt, og i dag er det noen som er ute med varmesøkende kamera. Folk er veldig støttende, og vi er veldig takknemmelige for alle som hjelper til, sier hun.

Fortsatt håp

Selv om den ikke har dukket opp tross iherdig leting, er hun ikke sikker på at den har løpt så langt.

- Folk med god peiling på hund sier at den sannsynligvis har gått og gjemt seg, og ikke tør å komme frem.

De har også meldt fra til politiet om den forsvunne valpen.

- Hun er chipet, så hvis noen finner henne, kommer hun til rette. Men hun har ikke på seg halsbånd. Jeg er veldig spent på om vi finner henne igjen, men vi får bare se. Jeg har hørt om bittesmå hunder som har kommet til rette etter to-tre dager, men samtidig er dette et område med mye rovdyr, sier Sukkehagen, som ikke har gitt opp håpet om at Sherry skal komme hjem i god behold.

Artikkeltags