Vegard (33) ble dagens helt på Folkestad etter denne redningsaksjonen

Christin Hegle tenkte lynraskt da hun hørte desprate kattelyder under panseret på en parkert Opel i solsteken i Folkestad i Våler torsdag.

DEL

Hegle fikk ikke lokalisert eierne av den polskregistrerte Opelen på Folkestad, og ringte derfor sønnen sin, Vegard Hegle (33) som er Opel-mekaniker. Sammen klarte de to å få åpnet panseret på bilen via grillen.

– Og der satt en redd og sjokkert kattunge på 6–7 uker på luftfilteret, forteller Hegle. Hun har nå har delt historien på sosiale medier i håp om å finne kattemoren og eierne.

Fant ikke bilens eiere

Hun forteller at det tok en stund fra hun hørte den desperate mjauingen, til hun klarte å forstå hvor den kom fra.

– Jeg bor ved parkeringsplassen på Folkestad og satt ute på verandaen da jeg hørte lydene først. I begynnelsen forsto jeg ikke hvor de kom fra. Jeg var til og med ute og forsøkte å lete. Men så tenkte jeg kanskje at det var innbilning. Da jeg satt på verandaen igjen, hørte jeg derimot noen barn som hadde vært på butikken med moren sin at de hørte lyder fra den parkerte bilen og da skjønte jeg det.

Problemet er bare at den bilen har stått parkert på samme sted lenge og ingen, verken på butikken eller apoteket, kunne fortelle Hegle hvem eierne kunne være, men de ansatte mente de hadde hørt mjauing fra bilen siden morgenen.

Jakter på kattungens eiere

– Jeg hadde også kontaktet politiet for hjelp, men ble brutt. Da vi fikk reddet kattungen ut selv, fikk de selvsagt beskjed og nå har de i det minste fått bilnummeret, i tilfelle bileieren melder seg, sier Hegle, som sier det er vanskelig å vite hvor kattungen kommer fra.

– Den kan jo ha vært med bilen på en kjøretur også den, sier Hegle. Hun er glad sønnen kom reddende til og tør ikke tenke på hvordan det ville gått om katten hadde blitt under panseret i solsteken hele dagen.

– Nei, helten er Vegard, sier mamma Christin, som nå håper det er noen som savner kattungen.

Fredag kveld kunne hun fortelle at ingen eier så langt hadde meldt seg, men at sønnen har tatt den med hjem til seg.

Kjærlighet ved første blikk

– Han er egentlig allergisk for katter, men jeg tror det var kjærlighet ved første blikk. Så han og kjæresten kjøpte kattemat og allergitabletter. Og foreløpig heter katten Opel. Vi syntes det passet, ler Christin Hegle.

Redningsmannen selv, er ikke like opptatt av heltestatusen, men sier han allerede har rukket å bli glad i kattungen.

– Den var så redd og skvetten i starten, men nå er den bare veldig kosete. Den første natten ville den bare ligge på hodeputa mi, sier Hegle. Han har fått et par henvendelser fra folk som sier de kan være fosterforeldre, men han håper fremdeles på at eierne melder seg.

– De kan i så fall ta kontakt på 99402260, sier Vegard Hegle.

Artikkeltags