Vil frita evangeliesenter fra eiendomsskatt

FORSLAG: Brynjar Høidebraaten (KrF) kommer til å foreslå fritak for eiendomsskatten for Varna Evangeliesenter.

FORSLAG: Brynjar Høidebraaten (KrF) kommer til å foreslå fritak for eiendomsskatten for Varna Evangeliesenter. Foto:

KrF foreslår fritak for eiendomsskatt for Varna Evangeliesenter i Våler.

DEL

– Vi har prøvd i flere år å få de andre partiene med på fritak fra eiendomsskatt for Varna Evangeliesenter, sier Brynjar Høidebraaten (KrF).

Når fritak fra eiendomsskatt behandles av kommunestyret på torsdag, kommer han til å foreslå at evangeliesenteret blir fritatt.

– Mye av virksomheten på Varna foregår på bakgrunn av dugnader, frivillighet og gaver. Vi ønsker at de skal bli fritatt, sier han.

Eiendomsskatten i Våler er på fire promille. For Varna Evangeliesenter utgjør den 59.000 i året.

– Det er mye for dem. De har søkt om fritak mange år på rad, men i år har de ikke søkt. De kan likevel bli fritatt hvis det vedtas av kommunestyret, sier Høidebraaten.

Origosenteret har søkt

Origosenteret i Svinndal har derimot søkt om fritak fra eiendomsskatt i år, men rådmannen foreslår at det ikke innvilges. Det kommer heller ikke KrF til å gjøre.

– Er ikke dette å forskjellsbehandle?

– Jo, og i utgangspunktet hadde vi ønsket å frita Origosenteret også, men det får vi ikke de andre partiene med på. Det er likevel stor forskjell på de to institusjonene. Origosenteret har en helt annen økonomi. De eies av Kirkens Bymisjon og oppdragsgiver er Helse Sør-Øst, sier Høidebraaten og tilføyer at begge de to institusjonene er svært positive for Våler kommune.

Eiendomsskatten på Origosenteret er på 80.000.

Er blitt fritatt

Kommunestyret har i tidligere vedtak gitt følgende eiendommer fritak for eiendomsskatt: NML-barnehagene avd. Våk, hytte tilhørende 1. Fredrikstad speidergruppe, hytter tilhørende DNT Vansjø, trapbanen til Svinndal jeger og fiskeforening, skytterbanen til Moss og Våler skytterlag, Bøndenes Hus, Fredheim og Våler prestegård.

Artikkeltags