- En spesiell situasjon

SOM NORMALT: Delegasjonen fra Våler fortsetter arbeidet som om ingen ting har skjedd.

SOM NORMALT: Delegasjonen fra Våler fortsetter arbeidet som om ingen ting har skjedd. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Hele det nye kommunestyret i Våler sammen med ledelsen i administrasjonen er onsdag ettermiddag samlet i sentrum av Fredrikstad.

God informasjon

- Vi har folkevalgtopplæring på Hotell Scandic City, rett ved siden av hotellet som er evakuert. Alle som var på det andre hotellet har kommet hit, forteller ordfører Reidar Kaabbel til Moss Avis på telefon.

Nyheten om bombetrusselen tikket inn på skjermene til de folkevalgte mens de satt og jobbet.

- Så vi fikk jo meldingen ganske fort, sier han.

Ordføreren mener at informasjonen fra hotellet har vært god både om hva som har skjedd og hvordan de skal forholde seg til situasjonen, og delegasjonen fra Våler har valgt å fortsette sitt arbeid som om planlagt, på tross av det som skjer i nabolaget.

- Det er nok en større utfordring for hotellet, som har fått 150-200 ekstra gjester. Men vi har valgt å fortsette arbeidet vårt, og det går bra. Og vi har gitt signaler ut til våre om at vi har det bra. Det er en spesiell situasjon, men vi velger å tro at dette er under kontroll.

Totalt teller gruppen fra Våler ca 35 personer, som skal være over til torsdag. Det nye kommunestyret skal konstitueres den 15. oktober, og i Fredrikstad får de opplæring i det å være folkevalgt og kunnskap om de forskjellige fagområdene.

- Det er et viktig arbeid, og vi vil gjøre en så bra jobb som mulig for ville, vakre Våler, sier han.

UTENFOR: Utenfor hotellet er situasjonen preget av bombetrusselen.

UTENFOR: Utenfor hotellet er situasjonen preget av bombetrusselen. Foto:

Artikkeltags