Frivillighetsprisen i Våler til Bernt Evensen

Pris: Bernt Evensen blir satt pris på i Våler for sin frivillige innsats gjennom flere år.foto: eva Fretheim

Pris: Bernt Evensen blir satt pris på i Våler for sin frivillige innsats gjennom flere år.foto: eva Fretheim

Bernt Evensen mottok på mandag frivillighetsprisen i Våler.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Prisen ble delt ut på herredshuset på frivillighetsdagen mandag denne uka.

Bernt Evensen har drevet med frivillig arbeid siden han kom flyttende til Våler, ikke minst på Våk, hvor han drev nærmiljøutvalget i flere år.

– Da jeg engasjerte meg i nærmiljøutvalget i 1996 var det veldig stille på Våk, sier Evensen.

Det var han som tok initiativet til den første julegrantenningen på Våk i 1996, en tradisjon som nå er godt innarbeidet. Han engasjerte seg også i å rydde og skilte turstier i nærmiljøet. Han har drevet som speiderleder, vært nestformann i Våler og Svinndal historielag og redaktør for historielagets årbøker. Blant annet.

Boplasser

Det siste store prosjektet hans er skilting av 274 boplasser i Våler, som Moss Avis skrev om i forrige uke, et prosjekt han var initiativtaker til.

Bernt Evensen er innflytter i Våler, og oppvokst i Askim. Han kom til Moss og Våler for å jobbe som skipsingeniør på Moss Verft, og siden har han vært her.

Vel fortjent

– Bernt har vært aktiv i nærmiljøet på Våk så lenge jeg kan huske. Han tok initiativ til den første julegrantenningen og har laget et turkart over Våler som er mye brukt. Bernt er en tradisjons- og historiebærer som er opptatt av å bringe historie og kultur videre til innflyttere og nye generasjoner. Han har et stort hjerte og engasjement for Våler. Dette er en vel fortjent pris til en verdig vinner, sier ordfører i Våler, Reidar Kaabbel.

– Det er hyggelig å bli satt pris på, sa Evensen, og røpet av noen av prispengene på 3000 kroner vil gå til en bedre middag.

Artikkeltags