– Skjønner at det kan oppleves dramatisk

Sara Marie Knutsen filmet sprengningsarbeid i sammenheng med utbedringene av fylkesvei 120 i Våler. Kreftene som er i sving er enorme.

Artikkelen er over 2 år gammel

Store krefter i sving under sprengningsarbeid ved fylkesvei 120.

DEL

Sara Marie Knutsen tok fram mobilen for å filme da det skulle sprenges i sammenheng med utbedringene av fylkesvei 120 i Våler. Kameraet fanget opp voldsomme krefter.

– Det ser veldig voldsomt ut, forteller Knutsen.

Hun forteller at det har pågått sprengingsarbeid i en viss tid, men at dette var den desidert kraftigste eksplosjonen. Beboeren påpeker at de har blitt varslet skriftlig, i tillegg til at en av arbeiderne kom for å si fra om sprengningen i forkant denne dagen.

– Det er ganske morsomt at vi fikk filmet det og sett det igjen etterpå. Det var et stort stykke fjell de tok. Litt spennende og litt gøy. Man føler seg trygg og stoler på det de sier, forteller Knutsen.

Statens vegvesen er klare på at entreprenøren har kontroll på kreftene som settes i sving under slikt arbeid.

– Vi skjønner at det kan oppleves som dramatisk og en sprengingsjobb er jo dramatisk. Alle i husene i nærheten hadde fått beskjed om å holde seg inne og det sto en vakt ved veien nedenfor, forteller byggeleder for fylkesvei 120, Renate Greager i Statens vegvesen.

Byggelederen forklarer videre at alle hus i nærheten har blitt kartlagt i forkant for å sørge for at sprengingsarbeidene ikke forårsaker skader.

Sprengningsarbeidene er en del av jobben med å utbedre fylkesveien fra kommunegrensa ved Hobøl til Ombustvedtveien sør for Kure i Våler. Sprengingsarbeidene har til hensikt å åpne grøftene i seks meters bredde fra veien og fjerne farlige sidehindre som man kan treffe om man kjører av veien.

Les også: Gladmelding til alle som kjører denne veien

Artikkeltags