Innfører ordførerens time i Våler

FULLSATT SAL: pÅ Folkemøte i Våler.

FULLSATT SAL: pÅ Folkemøte i Våler. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Hva er dere redd for? Vi vil komme til dere. Stemningen blir amper når vi hele tiden blir holdt tilbake!

DEL

Det sa Eivind Brynildsen på tirsdagens folkemøte i Våler. Forsamlingssalen på herredshuset var smekk full på møtet som ble arrangert av privatpersoner. Alle de politiske partiene var representert, og flere Våler-bedrifter presenterte seg.

Og stemningen var ganske riktig tidvis amper på møtet, blant annet fordi folk som satt i salen krever å få informasjon og dialog som de mener at de ikke får.

FIKK MANGE SPØRSMÅL: Ordfører Reidar Kaabbel.

FIKK MANGE SPØRSMÅL: Ordfører Reidar Kaabbel. Foto:

Temaer som gang- og sykkelvei og økonomisk sårbarhet ble berørt på folkemøtet, mens vedtaket om kommunesammenslåing i liten grad ble diskutert. Først og fremst var det mange som etterlyste informasjon, enten i form av en kommunal Facebook-side, en spørretime, eller et forum for diskusjon på kommunens hjemmeside.

Må snakke sammen

Thomas Hagen (Sp) sa at dårlig kommunkasjon ofte er årsaken til skillsmisse: Man snakker for lite sammen:

– Det dere spør etter er informasjon. Der har vi en kjempeoppgave, alle vi partiene som sitter i kommunestyret. Ellers er jeg redd for at det kan skjære seg litt, sa Thomas Hagen (Sp).

– Vi har masse å gjøre på informasjon og dialog. Jeg kommer til å be rådmannen sette i gang en offentlig Facebook-side, sa ordføreren.

Varaordfører Karianne Kullerud opplyste at det vil bli en ordførerens time på Våler bibliotek 12. september, hvor ordfører og varaordfører vil være tilgjengelige. – Alle er velkomne, og man kan komme med hva som helst av spørsmål, sa hun.

Rapport

Posisjonen måtte tåle kritiske spørsmål omkring rapporten om Våler i et femten års perspektiv, som kommunestyret bestilte i desember i fjor. Rapporten ble senere avbestilt av kommunestyret i juni.

STILTE SPØRSMÅL: Per Brynildsen.

STILTE SPØRSMÅL: Per Brynildsen. Foto:

– Men jeg lurer fortsatt på framtida. Når får vi denne rapporten? spurte Inger-Marit Sæby.

Ordfører Reidar Kaabbel sa blant annet at man venter på en ny rådmann:

– Vi skal ha en ny rådmann på plass i mars-april. Jeg er veldig lei meg for at den rapporten ikke er kommet, sa ordføreren.

– Hvorfor var ikke rapporten påbegynt og hvor stoppet det opp? spurte Sæby.

– Det er vanskelig å forklare. Det er den rådmannen vi hadde som hadde det ansvaret, svarte ordføreren.

Det fikk tidligere ordfører i Våler, Gunnar Svendsen, til å kommentere:

STILTE SPØRSMÅL: Gunnar Listerud.

STILTE SPØRSMÅL: Gunnar Listerud. Foto:

– Forsamlingen bør merke seg dette. Flertallet valgte å avslutte prosessen om kommunesammenslåing. Så får vi høre at man ikke vet hvordan framtida skal bli her i Våler. Nå skal man ansette en ny rådmann som skal komme inn og lage en rapport, en mulighetsstudie for ville vakre Våler i framtida. Dette henger ikke på greip!

Ingen ville svare på den kommentaren.

Artikkeltags